Storseger för England

Bild till nyheten Storseger för England
Alex Oxlade-Chamberlain och Trent Alexander-Arnold stod för fina prestationer i Englands 7-0-seger mot Montenegro.

Under torsdagskvällen tog England emot Montenegro på hemmaplan i EM-kvalet i en match som skulle visa sig bli en enkel resa mot tre poäng för engelsmännen.

Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain öppnade målskyttet redan efter 11 minuters spel. Målet var för övrigt det första målet som en Liverpoolspelare gjort i en officiell match för det engelska landslaget på över tre år, enligt Opta.

Innan den första halvleken var avslutad hade Harry Kane smällt in ett hattrick och Marcus Rashford hade även han skrivit in sig i målprotokollet. I paus var ställningen alltså hela 5-0 till engelsmännen. Trent Alexander-Arnold stod för assisten till 5-0-målet.

Värt att notera är även att Leicesters formstarke vänsterback Ben Chillwell stod för assisten till matchens tre första mål.

I den andra halvleken lugnade matchen ned sig något, men i den 66:e matchminuten utökades hemmalagets ledning genom ett självmål. Slutresultatet 7-0 fastställdes sent genom inhoppande Tammy Abraham.

Alexander-Arnold spelade hela matchen medan Oxlade-Chamberlain blev utbytt efter en knapp timmes spel. Med 20 minuter kvar av matchen fick en tredje Liverpoolspelare, Joe Gomez, äntra planen.

Englands seger innebär att de är klara för den kommande sommarens EM-turnering.

Jordan Henderson missade matchen på grund av avstängning.