Förlust för Brasilien

Bild till nyheten Förlust för Brasilien
Liverpooltrion Alisson Becker, Roberto Firmino och Fabinho var alla i spel när Brasilien mötte Argentina i en träningsmatch som avgjordes av Lionel Messi.

Under fredagskvällen ställdes Brasilien mot Argentina i en träningslandskamp. Liverpools Alisson Becker och Roberto Firmino startade för brassarna. 

Det blev en målsnål historia där matchens enda mål kom efter 14 minuters spel när Lionel Messi fälldes i straffområdet och själv tog hand om straffen som betydde 1-0 till Argentina. 

Liverpools formstarke Fabinho blev inbytt tio minuter in i den andra halvleken, men inget av lagen fick någon utdelning efter pausvilan och matchen slutade 1-0 till de blåvitrandiga. 

Att Fabinho inte startar oftare i det brasilianska landslaget är enligt många väldigt underligt med tanke på hur han presterar i klubblaget. I en intervju med Liverpool Echo förklarar Goal brasils redaktör Rodrigo Calvozzo sin syn på saken.

– Fabinho är en av många spelare som lämnade Brasilien i ung ålder. Därför värdesätts han inte lika högt som andra spelare av supportrarna, säger Calvozzo. 

– Han spelade aldrig för Fluminenses A-lag, men efter en fin tid i både Monaco och Liverpool är han en respekterad spelare som spelar på en position som är i behov av en frisk fläkt.

– I Brasilien granskas Fabinhos utveckling med stort intresse. Hans prestation mot Manchester City har fått många journalister att nämna honom som vår mittfältare till nästa VM. 

Även Roberto Firmino har under perioder varit bänkad i landslaget bakom Gabriel Jesus.

– Firmino har varit med om detsamma. Han måste hela tiden visa att han kan vara en del av gruppen och ta de chanser han får, med litet utrymme för misstag. 

Nästa match för Brasiliens del är mot Sydkorea på tisdag och där förväntas Fabinho att få chansen från start.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer