Stora favoriter till PL-titlen

Bild till nyheten Stora favoriter till PL-titlen
Efter Liverpools 3-1-seger mot Manchester City är det nu över 70 procents sannolikhet att de vinner Premier League-titeln enligt oddssättarna.

Innan landslagsuppehållet besegrade Liverpool Manchester City med 3-1 hemma på Anfield. Segern innebär att de röda nu leder Premier League med åtta poäng framför Leicester och nio poäng framför City som nog ändå fortsatt måste ses som den största utmanaren.

Enligt spelbolagen i England var Jürgen Klopps seger mot Pep Guardiola en väldigt tung seger och de ser nu The Reds som stora favoriter till titeln. 

Oddsen på att Liverpool vinner titeln ändrades från 4/5 till 2/5, vilket innebär att det nu, enligt oddssättarna, är 71,4% sannolikhet att de röda tar hem Premier League-bucklan.

Oddsen för en ligatitel för Citys del fick har fått motsatt effekt efter matchen på Anfield, tidigare var oddsen 11/10 och nu är de 5/2. Efter förlusten halkade Guardiolas manskap ned till en fjärdeplats i tabellen, med Liverpool, Leicester och Chelsea framför sig.

Oddsen för en ligatitel för Leicester eller Chelsea har nu sjunkit från 50/1 till 40/1.

I England använder man sig av så kallade "fractional odds" och det fungerar så att om man ser oddset 2/5 så betyder detta att om man spelar 5 så plussar man 2 och får då 7 tillbaka. Man spelar alltså den högra siffran för att vinna den vänstra. 

Källa: Liverpool Echo


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer