Övergången blev en nystart

Bild till nyheten Övergången blev en nystart
Alex Oxlade-Chamberlain om flytten från Arsenal till Liverpool.

Alex Oxlade-Chamberlain är en man i målform. På de senaste matcherna i klubblaget har han gjort fyra mål och när han i torsdags drog på sig den engelska landslagströjan gjorde han matchens första mål mot Montenegro. 

I Liverpool har tre mål kommit i Premier League och ett i Ligacupen mot sin gamla klubb Arsenal. Mittfältaren menar att just flytten från London-klubben till Liverpool har fått honom att utvecklas rejält. 

– Jag tror att flytten till Liverpool är något som folk ser som en nystart för mig, säger engelsmannen enligt the Mirror.

I Arsenal fick han ofta husera på en kant, men i Jürgen Klopps lag spelar han ofta centralt på mittfältet.

– Så fort jag fann mig tillrätta på mittfältet var det som att en "ny" Oxlade-Chamberlain dök upp, som folk inte hade sett så ofta i Arsenal.

26-åringen kan tillföra något extra på Liverpools mittfält med tanke på sin förmåga att göra mål på skott utanför straffområdet. Mot Manchester City slog Fabinho till med en riktig pärla, men just långskotten är något Oxlade-Chamberlain jobbar mycket med. 

– Jag började att hitta den formen i mars, precis innan jag blev skadad och jag tror att jag tog med mig den formen, och känslan att spela på mittfältet, in i landslaget. Efter skadan har nu mycket handlat om att hitta tillbaka till den formen, säger "Ox".


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer