Storspelade för Wales

Bild till nyheten Storspelade för Wales
Harry Wilson var inblandad i det mesta när Wales besegrade Azerbadjan samtidigt som Virgil van Dijks Nederländerna säkrade EM-avancemang mot Nordirland.

Under lördagskvällen ställdes Ryan Giggs manskap mot Azerbadjan i EM-kvalet i en match som de var pressade att vinna för att fortsatt ha en möjlighet att komma tvåa i grupp E.

Liverpools Harry Wilson spelade fram till ledningsmålet bara tio minuter in i matchen när han slog in en hörna som Kieffer Moore kunde nicka in till 1-0.

Drygt 20 minuter senare skulle Wilson själv skriva in sig i målprotokollet. Mittfältaren passade till Daniel James som avlossade ett skott utifrån som tog i ribban och studsade till Wilson som enkelt satte bollen i nät.

Wilson stod för ännu en assist från hörna, men målet blev underkänt efter att Azerbadjans målvakt foulats.

I och med segern klättrar Wales upp till tredjeplats i gruppen, en poäng efter tvåan Ungern.

Ännu en Liverpoolspelare var i spel under kvällen. Virgil van Dijk startade för Nederländerna mot Nordirland på bortaplan, det blev en mållös historia som alltså slutade med delad poäng. En poäng räckte precis för att Nederländerna skulle säkra avancemang till EM 2021. Gini Wijnaldum satt på bänken hela matchen.

Divock Origi blev även han kvar på bänken under hela matchen när Belgien besegrade Ryssland med 4-1 på bortaplan.