– Jag har stora mål

Bild till nyheten – Jag har stora mål
Roberto Firmino om viljan att ständigt bli bättre och hungern efter fler titlar.

Roberto Firmino hade en fantastisk 2018/19-säsong där han spelade en nyckelroll i att Liverpool vann Champions League och att Brasilien vann Copa America. Brassen är tack vare sina fina prestationer en av 30 spelare som nominerats till Ballon d'Or.

– Jag tycker att jag har förbättrats på alla sätt: fysiskt, taktiskt, mentalt, jag har lärt mig en del inom alla områden, säger Firmino till Premier League Productions.

– Jag vill dock inte stanna här, jag vill fortsätta att utvecklas. Jag vill alltid ha mer, jag har stora mål, som att vinna fler titlar med den här klubben.

På planen är Firmino en osjälvisk spelare som lägger ned otroligt mycket arbete i framförallt presspelet. 

– Det är sån jag är som person. Jag försöker att vara snäll och ödmjuk.

– Jag försöker att hjälpa laget på bästa möjliga sätt genom mål och assist. Jag gillar det, jag gillar att vinna hela tiden och just därför kommer jag alltid att lägga ned arbetet som krävs. 

– Jag respekterar min roll på planen. Jag spelar där laget behöver mig. Oftast som nummer 9, men ibland även i nummer 10-rollen.

– Som jag sa, jag vill alltid hjälpa laget och jag jagar alltid en seger. Det är vad som betyder mest.

Brasilianaren hade en något tuff start på sin Liverpoolkarriär, men under Jürgen Klopp har han utvecklats till en av världens bästa.

– Jag tröttnar aldrig på att berömma Klopp.

– Han gör så många bra saker både på och vid sidan av planen. Han hjälper oss dagligen och vi lär oss så mycket av honom på alla sätt.

– Han får laget att gå i en och samma riktning. Vi har gjort saker bra och vi har visat på planen att vi kan växa ännu mer genom att varje dag göra vårt bästa, avslutar anfallaren.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer