Duo klara för EM

Bild till nyheten Duo klara för EM
0-0 borta på Nordirland betydde att Nederländerna igår säkrade sin plats i EM 2020.

Det blev mållöst mellan Nordirland och Nederländerna i gårdagens EM-kval, vilket betyder att de orangea lejonen nu är klara för EM 2020. Närmast segern var dock hemmalaget som missade en straff i den 32:e minuten. Men 0-0 räckte alltså för bortalaget.

Med misslyckanden från att kvalificera sig till både mästerskapet 2016 och även VM 2018 är det en orange fotbollsnation som nu andas ut.

Virgil van Dijk spelade hela matchen för Nederländerna medan Gini Wijnaldum stannade på bänken under 90 minuter. Det har tidigare uppgetts att mittfältaren dragits med skadekänningar under landslagssamlingen.

Nederländerna är också ett av länderna med en spelort under mästerskapet, då Amsterdam Arena kommer stå som värd för ett antal matcher.