Lämnar landslagssamlingen

Bild till nyheten Lämnar landslagssamlingen
Virgil van Dijk kommer inte att spela i Nederländernas kommande match mot Estland.

Det Nederländska landslaget meddelar på Twitter att Virgil van Dijk lämnar landslagstruppen på grund av personliga skäl. Därmed kommer han inte att komma till spel mot Estland på tisdag.

Nederländerna säkrade under lördagen en EM-plats efter 0-0 mot Nordirland. 

Virgil van Dijk, som är kapten för de orangeklädda, storspelar både i klubblag och landslag för tillfället. Mittbacken avslöjar i en intervju med Liverpool Echo att Jürgen Klopp och Ronald Koeman, som även var Van Dijks manager i Southampton, arbetar på samma sätt för att få ut det mesta av honom.

– Jag har ett väldigt likt samarbete med Klopp i Liverpool som jag hade med Koeman i Southampton, säger mittbacksbjässen.

– Precis som Koeman vet Klopp exakt vad som måste göras för att få ut det bästa av mig - det är att vara kritisk.

Enligt de allra flesta experter och supportrar är Van Dijk världens bästa mittback för tillfället och av UEFA fick han i augusti till och med pris för årets spelare, men han påpekar att Klopp hjälper honom att hålla fötterna på jorden.

– När media bygger upp mig och är väldigt positiva, så tonar han gärna ned det hela med några pikar, ofta lite skämtsamt, säger 28-åringen.

– När jag vann årets spelare av UEFA så sa Jürgen till alla grabbarna att jag åkte för att hämta priset å lagets vägnar.

– Alla lagkamrater vet att jag inte kommer att sväva iväg på grund av sådana priser. Chefen visar mig också mycket respekt och ger mig ansvar.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer