Storsegrar för England och Senegal

Bild till nyheten Storsegrar för England och Senegal
Alex Oxlade-Chamberlain och Trent Alexander-Arnold fick återigen chansen från start för engelsmännen medan en övertänd Sadio Mané blev utbytt i paus i Senegals möte med Swaziland. Naby Keita fick 90 minuter för sitt Guinea.

Redan EM-klara England ställdes under söndagskvällen mot Kosovo på bortaplan. Gareth Southgates mannar avslutade kvalet storstilat genom en hållen nolla och fyra gjorda mål.

Liverpoolduon Trent Alexander-Arnold och Alex Oxlade-Chamberlain stod för mycket fina insatser tidigare i veckan mot Montenegro och fick fortsatt förtroende från start mot Kosovo.

Oxlade-Chamberlain var delaktig i matchens första mål när han efter en halvtimmes spel assisterade Harry Winks till 1-0.

Det dröjde sedan till matchens sista tio minuter innan det skulle lossna rejält för bortalaget. Harry Kane satte 2-0, Marcus Rashford 3-0 och Mason Mount avslutade målskyttet på övertid med sitt 4-0-mål.

Oxlade-Chamberlain blev utbytt i matchminut 73 medan Alexander-Arnold fick spela samtliga 90 minuter.

England vann EM-kvalgrupp A överlägset med 21 inspelade poäng. Två blev Tjeckien med 15 poäng.

Mané utbytt i paus

På annat håll spelade Sadio Manés Senegal mot Swaziland i kvalspelet till de Afrikanska mästerskapen.

Senegal avgjorde matchen tidigt i den andra halvleken genom att sätta dit tre snabba mål. Swaziland lyckades reducera till 3-1 innan gästerna fastställde slutresultatet 4-1.

Sadio Mané fick som vanligt spela från start, men blev utbytt redan efter 45 minuters spel. Ett byte som fick mängder av supportrar att spekulera i en eventuell skada för anfallaren, men enligt rapporter ska bytet ha gjorts då Mané hade ett gult kort och att managern inte ville riskera att han drog på sig en utvisning.

Senegals seger innebär att de nu toppar grupp I med full pott efter två omgångar.

90 minuter för Keita

Även Naby Keita var i spel under söndagen. Guinea tog emot Namibia på hemmaplan i kvalgrupp A till de Afrikanska mästerskapen.

Hemmalaget tog en övertygande 2-0-seger och Naby Keita fick spela hela matchen. Viktiga spelminuter för mittfältaren som missat stora delar av säsongen på grund av skadebekymmer.

Guinea har nu 4 poäng efter två omgångar och delar förstaplatsen i grupp A med Mali.

Källa: Liverpool.no