Skadestatus inför Palace

Bild till nyheten Skadestatus inför Palace
Mo Salah, Andy Robertson, Joe Gomez, Jordan Henderson och Virgil van Dijk har skickats hem från landslagsuppdrag den senaste veckan – och några av dem räknas som osäkra inför lördagens bortafight mot Crystal Palace.

När spelarna återvänder från årets sista landslagsbreak i slutet av denna vecka väntar ett hektiskt schema med 13 matcher på lite drygt fem veckor.

Fem spelare har redan återvänt till Merseyside av diverse anledningar och vi kan bara knipa tummarna för att det inte blir fler.

Så här är skadestatus med blott fem dagar kvar till mötet mot Palace på Selhurst Park.

Mo Salah

Skadade ankeln mot Leicester i början av oktober och har plågats av den allt sedan dess – och skadan förvärrades i 3-1-segern mot Man City senast då Salah haltade av i slutminuterna

Egyptiern har den senast veckan setts gå runt med en stödpjäxa på vänsterfoten och frågan är om han kan kasta denna under veckan eller om det blir en längre konvalescens.

Virgil van Dijk

Lotsade Nederländerna till EM 2020 efter 0-0-matchen mot Nordirland i lördags men har nu lämnat truppen av "personliga orsaker". 

Bör därför vara aktuell för spel på lördag.

Joe Gomez

Har fått mycket uppmärksamhet i media efter sitt ofrivilliga bråk med Raheem Sterling på landslagsamlingen för en vecka sedan.

Hoppade in slutskedet av matchen mot Montenegro och möttes då burop på Wembley. Lättare knäskadad på träning dagen efter och lämnade truppen mot Kosovo för att återvända hem till Merseyside.

Skadan är dock inte allvarlig. 

– Vi gjorde en röntgenundersökning på Joe för att vara säkra och jag tror att han är ok inom loppet av ett par dagar, sa förbundskaptenen Gareth Southgate.

Och tillade:

– Det kan också vara bra för Joe att få rensa huvudet lite efter den senaste tidens händelser.

Jordan Henderson

Kaptenen har dragits med ett förkylningsvirus de senaste veckorna och skickades hem från landslagssamlingen i slutet av den gångna veckan. 

Bör vara fit for fight mot Palace.

Andy Robertson

Precis som i fallet med Salah har Robbo problem med en svullen ankel och missade skottarnas två EM-kvalmatcher. Har också haft foten i en stödpjäxa.

– De senaste två och en halv veckorna har jag inte kunnat träna annat än dagen innan match. Det är en irriterande skada som inte försvinner om jag inte ger det tid, sa Andy själv förra veckan.

Får betraktas som ett osäkert kort mot Palace.  Palace.

Joel Matip 

Tysk-kameruanen rehabiliterar fortfarande sitt skadade knä och det mest troliga är att han är tillbaka till klubblags-VM i Qatar i mitten av december.

Xherdan Shaqiri 

Har varit ute ända sedan september med en muskelskada i benet, men förväntas börja träna igen under denna vecka och kan i så fall vara aktuell för comeback till helgen. 

Nathaniel Clyne

Skadade korsbandet i träningsmatchen mot Dortmund under sommarlägret i USA och tvingades till operation. Högerbacken kan dock vara tillbaka på träningsfältet redan i januari om rehabiliteringen fortsätter att gå som planerat. 

På fredag håller Jürgen Klopp sin sedvanliga presskonferens inför Crystal Palace och där lär vi få definitiva besked om skadeläget.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer