Kan nå 30 matcher obesegrade

Bild till nyheten Kan nå 30 matcher obesegrade
Skulle Liverpool undvika förlust mot Crystal Palace i helgen lyckas de med något som endast tre klubbar klarat av tidigare i Premier League.

För att hitta en förlust i ligaspelet för Liverpools del måste man backa bandet hela vägen till 3 januari, när de förlorade på Etihad Stadium.

Sedan 3 januari har de röda spelat 29 matcher i Premier League utan att förlora. Denna säsong har startat fantastiskt med 34 inspelade poäng av 36 möjliga.

När landslagsuppehållet är över väntar Crystal Palace på Selhurst Park för Jürgen Klopp och hans mannar. Skulle de undvika förlust på lördag blir de det femte laget som lyckas spela 30 ligamatcher utan att förlora.

Jürgen Klopp har tidigare avfärdat prat om huruvida Liverpool kan upprepa Arsenals "Invincibles", som gick obesegrade genom hela säsongen 2003/04.

– Det är troligtvis inte möjligt och det är inte något som vi tänker på om jag ska vara ärlig. Vi tänker på hur vi ska vinna nästa match, sa Klopp till Sky Sports inför mötet med Aston Villa.

Det är alltså fyra lag som hittills har gått obesegrade i 30 ligamatcher eller fler i följd:

1. Arsene Wengers Arsenal spelade 30 ligamatcher utan förlust mellan 23 december 2001 och 6 oktober 2002. Den gången sprack förlustnollan mot Everton på Goodison Park. Några år senare lyckades de med bedriften återigen när de under perioden 7 maj 2003 till 16 oktober 2004 spelade hela 49 matcher utan förlust. Tillslut var det Manchester United som satte stopp på sviten.

2. Under José Mourinho spelade Chelsea ihop en förlustfri svit på 40 matcher mellan 23 oktober 2004 och 29 oktober 2005. Även denna gång var det Manchester United som tillslut såg till att besegrade laget.

3. Manchester City är den tredje klubben att klara bedriften. Under Pep Guardiola spelade de mellan 8 april 2017 och 2 januari 2018 30 ligamatcher utan att förlora. Det var faktiskt Liverpool som satte stopp på den sviten i 4-3-matchen på Anfield.

Källa: Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer