– Jag vill ha märket på tröjan!

Bild till nyheten – Jag vill ha märket på tröjan!
Gini Wijnaldum ser fram emot Club World Cup i Qatar om en månad.

FIFA:s Club World Cup, eller klubblags-VM, är den enda titeln Liverpool aldrig har lyckats lägga vantarna på.

1981 och 1984 hade man chansen i Tokyo mot brasilianska Flamengo – med superstjärnan Zico i laget – samt argentinska Independiente. På den tiden kallades turneringen för Intercontinental Cup.

Men detta var alltså en tid då finalen i Japan mest sågs som ett reklamspektakel. Kort och gott: ingen brydde sig. 

När The Reds nu kliver in i semifinalspelet i Doha den 18 december är målet att vinna.

– Jag ser fram emot att spela VM för klubblag. Jag har sett tidigare Champions League-vinnare som deltagit i turneringen och det jag gillar mest är att du får ett märke på tröjan om du vinner. Det är något som vi också vill ha, säger Gini Wijnaldum. 

Tröjmärket hänger sedan kvar i alla turneringar under ett år framåt som ett certifikat på att "vi är världens bästa klubblag". Real Madrid har exempelvis vunnit de senaste tre åren. Se märket nedan.

– När jag pratar om turneringen med vänner och familj så snackar de också om det där märket. Det är något du vill ha. Känslan av att varje gång du tittar på tröjan så minns du att du har vunnit VM för klubblag.

Långt ifrån alla tycker att Liverpool ska prioritera turneringen i Qatar utan istället satsa allt på den ligatitel som

Den 29-årige nederländaren håller inte med.

– Det faktum är att det är så ovanligt gör denna turnering speciell. För det första är det svårt att kvalificera sig och för det andra möter du andra lag som också har jobbat hårt för att få delta. Det är därför som vi måste se till att njuta av det – du vet aldrig om det är sista gången du är med. 

– Du börjar spela fotboll för att skapa historia och det är precis det vi vill. Vi har ett bra lag, vi är vänner och vi jobbar hårt för varandra. Vi har ett lag som kan se tillbaka och säga att vi uppnådde något. Detta skulle definitivt vara ett av ögonblicken vi gärna blickar tillbaka på, avslutar Gini.

Källa: Liverpoolfc.com


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer