Mourinho tar över Spurs

Bild till nyheten Mourinho tar över Spurs
Igår kom nyheten om att Mauricio Pochettino fått lämna sitt uppdrag som manager för Tottenham Hotspur. Nu har klubben tillsatt en ersättare.

56-årige José Mourinho tar över Tottenham efter att Mauricio Pochettino fått lämna sin post efter den vacklande inledningen av den pågående säsongen. 

Mourinho har som bekant tidigare tränat bland annat FC Porto, Inter Milan, Chelsea (två gånger), Real Madrid och Manchester United.

– Med José har vi fått en av fotbollsvärldens mest framgångsrika managers. Han har en enorm erfarenhet, kan inspirera lag och är en stor taktiker. Han har vunnit något i alla klubbar han varit i och vi tror att han kommer att ge energi och tro till omklädningsrummet, uttalar sig klubbens styrelseordförande Daniel Levy.

Mourinho har skrivit ett kontrakt som löper till och med 2022/23.

– Jag är väldigt glad för att komma till en klubb med ett sådant rikt arv och så passionerade supporters. Kvaliteten i både truppen och på akademin gör mig begeistrad, säger Mourinho själv.

Enligt The Athletic var merparten av spelarna helt ovetande om att Pochettino fått sparken då klubben släppte nyheten på tisdagskvällen.  

Samtalen mellan Levy och Pochettino ska ha pågått i sex dagar och den sistnämnde vägrade att kliva av självmant och därmed fick han och staben sparken istället. Enligt trovärdiga uppgifter får han med sig en fallskärm på £12M.

Mourinho ska leda sin första träning redan ikväll, onsdag.

Källa: Tottenhamhotspur.com, BBC Sport m fl


24 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer