''Ingen är garanterad en startplats''

Bild till nyheten ''Ingen är garanterad en startplats''
Ian Rush tror att konkurrensen om startplatserna i Liverpools anfallspositioner kommer leda till att duon Christian Benteke och Daniel Sturridge får ut det bästa av varandra.

''Det var kul att få tillbaka Daniel igen och nu har managern desto fler alternativ'', berättade Liverpoollegendaren Ian Rush, 54, för Echo.

''Som jag ser det är ingen garanterad en plats i förstalaget. Vid tidigare tillfällen när Liverpool har varit framgångsrika berodde succén på att ingen var garanterad en startplats.

''Konkurrens är bra för alla, och det ger managern ett par problem. Det är upp till dig själv att visa tillräckligt mycket för att vara nära en plats i startelvan.

''Vi hade Philippe Coutinho, Roberto Firmino och Adam Lallana på topp mot Manchester City, och nu finns både Benteke och Sturridge att tillgå. 

''Om samtliga är skadefria och redo får managern välja vad som är bäst, och det hände alltid när jag spelade för Liverpool''.

Christian Benteke har endast spelat 45 minuter tillsammans med Daniel Sturridge sedan belgarens Anfield-flytt i somras. Benteke, som leder den interna skytteligan på fem mål, har också haft skadebekymmer, men Rush är säker på att han kommer leva upp till sin höga prislapp.

''Alla duktiga spelare kan spela tillsammans. Jag tror inte på myten om att de inte kan klicka.

''Jag blev väldigt glad när vi värvade Benteke. Han kan vara skillnaden på en tredje, fjärde, femte eller sjätteplats.

''Jag tror fortfarande att han har en bit kvar innan han är helt återställd. Han kan spela ensam på topp eller bredvid en lagkamrat, det finns en del alternativ, något som vi inte haft tidigare'', avslutar Rush.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer