Nya LFC-Podden - Möt panelen (Del 2)

Bild till nyheten Nya LFC-Podden - Möt panelen (Del 2)
Under de senaste tre säsongerna har Supporterklubbens egen Podcast - LFC-Podden - rullat på i etern och givit en extra dimension av analyser och åsikter i stort sett varenda vecka. Inför kommande säsong får Podden dock ny form och vi tänkte nu låta er lära känna panelen innan säsongspremiären den 25 juli!

LFC-Podden är alltså snart tillbaka och vi har under sommaren förberett oss genom att bygga upp en härlig grupp människor som kommer att synas och höras under kommande säsong. Det blir en del välkända namn, men också ett par nya röster.

Under en veckas tid kommer vi därför att presentera hela gänget som en liten teaser inför säsongspremiären nästa måndag, den 25 juli.

Igår kunde ni läsa om Fredrik Aidefors och idag får ni chansen att lära känna Kristian Andersson, med ett förflutet som bosatt på de brittiska öarna. 

Image and video hosting by TinyPic

Namn: Kristian Andersson
Ålder: 29 (30 den 21 juli)
Sysselsättning: Skribent på nöjestidning.
Bor: Norrköping, men är uppväxt i Svenljunga utanför Borås.

Hur kom det sig att du blev Liverpoolsupporter?

Jag fick en LFC-tröja av min pappa som liten grabb och var alltid Robbie Fowler när jag spelade fotboll. Precis som "GOD" är jag också vänsterfotad. Sedan växte intresset ordentligt under tonåren när jag såg Liverpools matcher på TV tillsammans med vänner som också är LFC-supportrar.

Vilket är det häftigaste minnet du har kopplat till Liverpool?

Svår fråga. Jag bodde i England under fyra år och hade lyxen att följa LFC på plats hemma som borta. Därför är det inte helt lätt att välja ett specifikt minne då jag fått uppleva massor kopplat till vår kära klubb. Men ska jag välja så säger jag Suarez uppvisning och Kuyts hat-trick mot Man United, FA-cupsmifinalen mot Everton på Wembley och de flesta bortamatcher, särskilt mot Norwich när Suarez gjorde mål från halva plan.

När blev du medlem i Supporterklubben? – Och varför?

Minns faktiskt inte när jag blev medlem, men har för mig att det var någon gång i början av 2000-talet och anledningen var nog bara att jag önskade vara en del av den svenska supporterklubben. Blev en mer aktiv medlem när jag började skriva krönikor i samband med min flytt till England hösten 2009. Planerar att skriva ännu mer framöver.

Vem är din favoritspelare i dagens trupp? – Och varför?

Emre Can är min favoritsspelare i dagens trupp. Han utstrålar pondus och har allt som krävs för att bli en oerhört viktig mittfältsmotor för LFC. Jag kan se vissa likheter med Steven Gerrard även om en jämförelse med legenden är orättvis mot alla spelare. Annars är jag även svag för Coutinho.

Tror du att vi får se mer aktivitet under sommarens transferfönster?

Ja, en eller två spelare till tror jag kommer ansluta innan fönstret stänger. Är dock osäker på om det blir någon så kallad storvärvning. Litar på att Klopp vet vad han behöver för att stärka truppen, så har ingen direkt drömvärvning i åtanke.

Hur tror du det kommer att gå kommande säsong?

Jag tror att det kommer bli en tuff säsong. Inte minst beroende på att flera lag - inte bara våra största konkurrenter - satsar och har värvat bra spelare. Dessutom gör Klopp bara sin första hela säsong som manager, så även om jag tror att han kommer göra det bra, så skruvar jag ner mina förväntningar.

Vad ska bli roligast med att vara en kontinuerlig del av Sveriges största LFC-podd?

Mitt behov av att skriva om - eller snacka - LFC är stort, så det ska bli oerhört roligt att få dela med mig av mina tankar kring vår klubb samt mina erfarenheter från att ha varit en "Kopite" under några år. Dessutom ser jag fram emot att få diskutera Liverpool med andra passionerade fans och höra deras historier och tankar.

Vi hälsar Kristian välkommen till Podden och ser fram emot massvis med tankar, åsikter och anekdoter från sin tid på öarna!

LFC-Podden kan ni lyssna på via iTunes (sök och följ LFC Podden) eller via SoundCloud.com/lfcpodden.

Ni kan också följa Podden på Twitter (www.twitter.com/lfcpodden) för att alltid vara uppdaterade kring nya avsnitt.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer