Sämsta starten på 63 år

Bild till nyheten Sämsta starten på 63 år
En seger på tio matcher under 2017. Det är den sämsta starten på ett kalenderår sedan 1954 då laget åkte ur gamla division I. Men Sky Sports-experten Gary Neville tror att Liverpool snart vänder den dystra trenden. Här utvecklar han varför.

Utslagna ur cuperna innebär "lättare arbetsbelastning" resten av säsongen. 

Därmed har Liverpool alla möjligheter att hitta tillbaka till sitt livfulla och vägvinnande spel från i höstas, menar Neville.

"Liverpool hade en period där de kunde plocka ut samma elva i match efter match och de hade en hel vecka att förbereda sig på", säger den förre Unitedspelaren.

"Men från och med att laget började spela tre matcher i veckan – och på det sätt de spelar – var det klart att de skulle bli straffade förr eller senare. Du kan inte spela på det (krävande) sättet tre gånger i veckan."

"Detta har stört truppen och truppen är inte tillräckligt bra."

# Liverpool har haft en mardrömsstart på året: en seger, fyra oavgjorda och fem förluster, varav tre på hemmaplan. 

# Samtidigt har laget haft nästan 70 procents bollinnehav och drygt 16 avslutningar per match – men endast mäktat med att producera åtta mål på tio matcher. 

# I Premier League har fortsatt inget lag gjort fler mål (52) och det delas med Arsenal.

"Jag tror att Liverpool blir bättre utöver säsongen. Nu är de ute ur cuperna och tillbaka i en period då de har en vecka mellan matcherna och det gör att de kan få tillbaka energin."

"Nästa säsong, när de potentiellt kommer ut i Europa igen, måste de förstärka truppen", avrundar Neville. 

Källa: Liverpool Echo


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer