Rapport: Tungt poängtapp på Old Trafford

Bild till nyheten Rapport: Tungt poängtapp på Old Trafford
Liverpool dominerade i långa stunder i matchen mot Manchester United men blev straffade för att de inte omsatte spelövertaget till en större ledning än 1-0. United vände till och med matchen innan Mohamed Salah kunde rädda en poäng från straffpunkten. Nu är det Arsenal som sitter i förarsätet i titelracet.

SUMMERING:

Matchen inleddes i ett rasande högt tempo och Manchester Uniteds Alejandro Garnacho satte en boll i nät efter att ha löpt sig loss och passerat Caoimhin Kelleher – men tillslut höjde linjemannen sin flagga för att signalera för offside.

Åt andra hållet fick Dominik Szoboszlai omedelbart därefter en jättechans efter en smörpassning av Mohamed Salah. Ungraren tog sig in i straffområdet och kunde ostört avsluta men lyckades inte överlista Andre Onana i hemmalagets mål.

Liverpool kopplade sedan ett grepp om matchen och efter en dryg kvart fick Szoboszlai en ny chans efter ett fint anfall där Alexis Mac Allister hittade ut till Andy Robertson på vänsterkanten, skotten slog ett lågt inlägg till mittfältaren som dock misslyckades med att få avslutet på mål.

I den 23:e minuten tog The Reds en välförtjänt ledning! Robertsons hörna från höger skarvades på ett utomordentligt vis av Darwin Nunez till Luis Diaz som på volley smällde in matchens första mål.

2-0 låg verkligen i luften under slutfasen av halvleken. En blixtrande omställning gav Salah en fin möjlighet och något senare drog Nunez till med ett skruvat skott som gick precis över. Allt handlade om Liverpool och efter 37 minuters spel hade United inte skapat en enda målchans bortsett från offsidemålet i inledningen.

Den spelmässiga dominansen till trots lyckades Liverpool inte utöka ledningen innan Anthony Taylor signalerade för halvtidsvila. Det fanns dock inte mycket som tydde på att de skulle ha några större svårigheter med att behålla ledningen även under den andra halvan av matchen. Så stor var klasskillnaden mellan lagen under de första 45 och Klopps manskap var säkerligen besvikna över att de inte lyckats ta död på matchen helt och hållet sett till det stora antal chanser de skapade.

Liverpool klev ut efter paus och fortsatte att dominera, men fem minuter in i halvleken skulle ett misstag från Jarell Quansah kosta laget dyrt. Mittbacken slog en felpassning till Bruno Fernandes som var snabb i tanken och drog till med ett långskott som seglade över Kelleher och in i mål till 1-1.

Gästerna borde ha återtagit ledningen några minuter senare efter en ny fin omställning där Salah hittade Diaz som hittade Nunez vid den bortre stolpen, men det såg ut som att anfallaren, av någon märklig anledning, försökte slå ytterligare en passning istället för att gå på avslut med endast någon meter till målet.

I den 66:e minuten gjorde Klopp ett dubbelbyte: Curtis Jones och Joe Gomez ersatte Szoboszlai och Bradley.

En minut senare hade Manchester United tagit ledningen. Återigen var det ett mål som kändes som att det kom från ingenstans. Kobbie Maino fick bollen i straffområdet, vände upp och skruvade in bollen i det bortre hörnet.

Direkt efter målet gjorde Klopp ytterligare två byten: Cody Gakpo och Harvey Elliott ersatte Endo och Nunez.

Matchbilden fortsatte att vara densamma där Liverpool ägde bollen och var det lag som skapade chanser, men i jakten på en kvittering lyckades de inte hitta den där skärpan som saknats under hela matchen.

Liverpool har gjort klart flest mål av alla lag under den sista kvarten och de skulle hitta den så viktiga kvitteringen i den 84:e minuten. Inhoppande Elliott blev nedtacklad av Wan-Bissaka i straffområdet och Taylor pekade på straffpunkten. Salah klev fram från elva meter och höll nerverna i styr. Onana gick åt fel håll och 2-2 var ett faktum!

I och med målet är Salah nu den spelare som gjort flest mål någonsin mot Manchester United i Premier League – 11 fullträffar har han mot laget i ligasammanhang.

Liverpool jagade febrilt efter ett segermål och det lades till sju minuters stopptid. Diaz fick den stora chansen när han mötte Robertsons nednick med ett avslut, men som så många gånger förr i matchen hade de inte marginalerna med sig och bollen passerade över ribban.

Det blev den sista stora chansen i matchen som slutade 2-2. Liverpool tappar poäng och blev straffade av att inte ha tagit till vara på de många chanser de skapade. Arsenal toppar nu tabellen på grund av bättre målskillnad.

MATCHFAKTA:

Manchester United – Liverpool 2-2 (0-1)

Målen: 0-1: (23) Diaz (Nunez), 1-1: (50) Fernandes, 2-1: (67) Mainoo (Wan-Bissaka), 2-2: (84) Salah

Domare: Anthony Taylor