Klopp: "Fansen hade skoj"

Bild till nyheten Klopp: "Fansen hade skoj"
Jürgen Klopps första derby som manager slutade i dur – förkrossande 4-0 mot "Toffees". "Det som hände ikväll är inte riktigt normalt, men fansen hade kul", sa han efteråt.

Liverpool vann komfortabelt efter mål av Origi och Sakho före paus och Sturridge och Coutinho efter.

Everton, som tvingades avsluta matchen med 10 man efter Funes Moris fula tackling på Divock Origi, pulvriserades fullständigt.

"I första halvlek var det ett derby. Det gick lite väl vilt till för att vara en normal fotbollsmatch, med derbyn är sådana så det är bara att acceptera", konstaterade Klopp.

"Vi hade tillfällen där vi borde ha gjorde det bättre och vi saknade lite kyla och tålamod i avslutningarna. Men de två målen i slutet av halvleken kom helt perfekt för oss."

"Vad kan jag säga om andra halvlek? Det röda kortet förändrade matchen totalt och när även John Stones tvingades kliva av blev det tuffare för Everton."

"Men vi spelade bra, vi skapade chanser och vi borde ha gjort många fler. Det var ärligt talat inga problem alls. Däremot var det svårt för Everton; skador, rött kort och en bra motståndare. Vi gjorde det bra!"

“Fansen uppskattade matchen, de hade kul. Phil (Coutinho) kunde pröva tre gånger, Daniel försökte och vi gillade särskilt läget när Adam, Alberto och Phil hade lite roligt efter sidlinjen och spelade fram Lucas, som förstörde allt!"

Segern innebär att Liverpool övertar sjundeplatsen i ligatabellen, sex poäng efter Arsenal på den fjärde och sista CL-platsen.

"Vad är stabilitet? Man behöver tur med skador och vi är det lag som har spelat flest matcher i Europa. Stabilitet handlar om att se till att spelarna är redo för nästa match. Tänk om vi fortfarande varit kvar i FA-cupen! Då hade vi tvingats spela matcher ända in i juni!"

"Det är så det ser ut för oss. Vi har varit ihop längre, jobbat hårt tillsammans och därför kan vi göra mer saker. Vi har alltid haft en positiv inställning och vi har varit medvetna om det tuffa spelschemat." 

"Vi har nu 54 poäng, det är inte så tokigt,. Och det är fortfarande 15 att spela om."

 Källa: Liverpool Echo


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer