"Nu är det viktigast att jobba med den fysiska formen, och jag vill bli 100%. Jag behöver stabilitet. När jag blev skadad eller sjuk förra säsongen gick jag två steg tillbaka och behövde ett par matcher för att komma tillbaka i form. Jag gör allt för att undvika det denna säsong," säger Lovren till Liverpool Echo

Mittbacken är nöjd med att han var tillbaka till Wigan-matchen och berömmer sina medspelare.

"Jag har sagt många gånger att jag är väldigt stolt över att Liverpool har haft tron på mig, att de har gett mig en chans att jobba här. Det är ett nöje att jobba med en så talangfull spelargrupp," förklarar han

Lovren är imponerad över nyförvärven Mohamed Salah och Dominic Solanke, trots så kort tid på träningsplanen tillsammans.

"Mané hade sina skador förra säsongen, och då märkte vi av det. Vi fick se lite av Salahs kvaliteter i fredags. Han har bara haft sex dagar med oss och allt är nytt för honom, men jag tror att han kommer att passa in perfekt in i systemet."

"Salah och Solanke besitter kvaliteter. Jürgen vet vad laget behöver för att vi ska bli bättre, jag tror att han gjorde två bra val här. Dessa två jobbar verkligen hårt på planen och på träning, sådana spelare är alltid välkomna."

"Vi vill alltid ha kvalitetsspelare, men vi har spelare som Mané och Coutinho sedan innan. Det kommer att bli svårt att spela sig in i laget med så många spelare av hög klass i truppen," menar Lovren.

Dejan Lovren fick frågan om Liverpools intresse av Virgil van Dijk. Han var väldigt tydlig i sitt svar.

"Jag kan inte prata om det. Mitt fokus ligger på Liverpool och att komma i så bra form som möjligt."