Tidigare under dagen startade Liverpool säsongen med en 3-3-match mot Watford, och många fick flashbacks till lagets tidigare problem med försvarsspelet.

Jamie Carragher är en som var långt ifrån imponerad av Liverpools prestation.

"Van Dijk är bättre än det de har, och det är därför de är beredda att lägga £50-60M på honom. Men en enda spelare kommer inte att göra skillnad. Det spelar ingen roll hur bra du är, med denna taktiken, med ytterbackarna så högt upp, så kommer du att få problem som mittback," sa Carragher i Sky Sports studio.

Liverpool släppte in två mål från fasta situationer. Jamie Redknapp menar att Van Dijk kan hjälpa mycket på det området, men kollegan Carragher är inte lika säker.

"Han kommer att hjälpa, men när det kommer till fasta situationer handlar det inte om försvaret. Alla elva spelare kommer tillbaka, och alla har varsin individuell uppgift. Så som Liverpool ställer upp laget på fasta situationer kommer de alltid att släppa in mål. Jag bryr mig inte om vilken försvarsspelare de köper eller vad de kostar - det kommer inte att göra någon skillnad," sa Carra.

"Han kanske kan göra en liten skillnad eftersom han är något längre, men han kommer fortfarande att befinna sig på de positionerna som Matip och Lovren gör. En enda person kan inte ordna detta problem."

Carragher är skeptisk till hur Jürgen Klopp organiserar sitt försvar. 

"Det handlar om managern. Zonmarkering, spelarna som han sätter på vissa positioner, och hur backarna ska vara positionerade när spelet pågår. De är för brett och för högt upp i banan enligt mig, vilket utsätter mittbackarna för problem. Det handlar inte om vem som är mittback - du kan inte göra så mycket för att förhindra målen."