– De kan hålla käft nu

Bild till nyheten – De kan hålla käft nu
Allt tydde på att Alberto Moreno skulle säljas i somras. Men den starka säsongsstarten tycks ha räddat spanjorens karriär och nu skickar han en passning till sina kritiker: – De kan hålla käft nu.

Klubben tackade till och med nej till ett bud från Napoli på £11M i somras, men hade antagligen sålt om italienarna ökat till £15M.

– Läget var illa i somras, erkänner 25-åringen i en intervju med Echo. Ryktena gick om att jag skulle bort, men det var ingenting som jag själv ville. Jag ville stanna och kämpa om en plats.

– När jag kom tillbaka efter semestern bad jag om ett samtal med managern och han tog sig tid till ett möte. Jag sa rakt ut att jag ville stanna i klubben och kämpa och bad om att få veta vad jag måste göra för att spela mig in på laget igen.

– Han svarade ärligt att han inte kunde lova mig en plats och att han skulle köpa in en ny vänsterback. Det var Robertson som kom till klubben, men managern uppmuntrade mig att jobba vidare och det var vad jag gjorde. Jag fokuserade på att jag ville vara kvar och på att jobba hårt. För jag älskar denna klubb och jag älskar staden.

Moreno har startat fyra av Liverpools sex första PL-matcher och även de båda CL-matcherna.

– Jag är väldigt nöjd med hur det har gått hittills. Det gick nästan ett helt år utan att jag fick spela särskilt mycket. Det var en dålig säsong och det påverkade både mig och min familj. Men jag har fått en bra start, så kritikerna som ville att jag skulle lämna kan hålla käften nu. Jag kan inte vara lyckligare än vad jag är just nu.

Även om Moreno har fått positiv kritik, så har försvaret trots allt släppt in 19 mål på 11 matcher.

– Man måste se fotboll som ett lagspel. Det är 11 spelare därute och dessa 11 både anfaller och försvarar tillsammans, konstaterar han.

– Jag tycker det är orättvist att bara lägga skulden på backarna. Vi vet att vi måste förbättra oss defensivt. Framför allt måste vi bli bättre på att hålla tätt vid fasta situationer, som inkast och hörnor. Vi satsar på att hålla nollan mot Newcastle.

Många av baklängesmålen handlar om individuella fel och inte om Klopps spelstil, anser han.

– Det handlar mest om bristande koncentration mer än något annat. Det har varit speciella situationer, som till exempel efter ett snabbt inkast eller en andraboll efter hörna, där vi inte har har varit vakna. Vi måste fokusera på att vara starka i 90 eller 95 minuter.

– Managerns spelstil har inte ändrats, han har stor tro på sina idéer och hur han vill att vi ska spela. Han vill att vi ska försvara oss bra, men samtidigt anfalla – och anfalla med många spelare. Vi försöker anpassa oss till dessa idéer. 

I 1-1-matchen mot Spartak Moskva i tisdags var det mer oförmågan att sätta chanser som kostade Liverpool segern.

– Jag har sett statistik om att vi har haft 126 avslutningar på de sista sex matcherna, vilket ju är en enorm siffra. Av en eller annan anledning, om man ska skylla på oflax eller andra saker, så har inte bollen velat in i mål. Jag ber till han däruppe att bollarna ska börja ramla in lite oftare. Om du tittar på merparten av vår matcher på senare tid så är det ingen tvekan om att vi förtjänat att vinna.

– Ingen kan beskylla oss för att inte spela riktigt, för då skulle vi inte ha kunnat skapa så många chanser. När du har 126 skott på mål måste du göra något riktigt. Kanske handlar det bara om tur och otur?

– Själv trivs jag med fotbollen nu och tänker först och främst på mitt försvarsspel. Men jag vill också hjälpa laget så mycket som möjligt genom att vara med i anfallen och skapa chanser. Det är krävande, både fysiskt och mentalt, men det är vad vi jobbar för, avslutar Moreno.

25-åringen har gjort tre mål på 117 matcher efter övergången från Sevilla 2014.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer