Referat: Seger i London

Bild till nyheten Referat: Seger i London
Liverpool vinner matchen med 4-1 och får känn på topplagen i tabellen. Salah gör mål på allt. En mycket viktig seger innan landslagsuppehållet.

PREMATCH

Liverpool går in i kvällens möte med 2 segrar i ryggen. West Ham har fortfarande tufft och ligger placerade strax över nedflyttningsplats. Mané är tillbaka i startelvan.

FÖRSTA HALVLEK

Matchen börjar lite travande och West Ham prickar stolpen vid ställningen 0-0.
Hemmalaget får en hörna efter 20 minuter, Liverpool nickar bort och Mané, Salah och The Ox sätter full fart mot Joe Hart. Mané driver bollen och släpper den till Salah som inte gör några misstag, 1-0 är ett faktum.

Minuten senare får Liverpool hörna, där Matip står på rätt plats efter att Joe Hart släppt retur, mittbacken slår in 2-0.

Man kontrollerar sedan matchen till halvtidsvilan.

ANDRA HALVLEK

Den pressade Slaven Bilic måste få till en förändring och byter då in Liverpoolbekantingen Andy Carroll direkt inför de sista 45 minuterna. ¨

10 minuter in får de utdelning, ett ta-fatt ingripande av Joe Gomez gör att Lanzini får lobba över Mignolet, 2-1 och matchen lever...

Oxlade-Chamberlain såg då till att "döda" matchen genom att göra 3-1 till gästerna minuten senare.

Salah nöjde sig inte med 1 mål i matchen utan med kvarten kvar att spela gör han 4-1, vilket också blir slutresultatet.

Liverpool hänger på de övriga "topplagen" och får en skön känsla inför landslagsuppehållet.

MATCHFAKTA

Premier League

West Ham – Liverpool  0-2 (1-4)

Målen: 0-1: (21) Mohamed Salah, 0-2: (24) Joel Matip, 1-2: (55) Manuel Lanzini, 1-3: (56) Oxlade-Chamberlain, 1-4: (75) Mohamed Salah

Domare: Neil Swarbrick

Gult kort: WH: Noble, Reid, Lanzini:

Publik: 56 961

SKRIBENTENS BETYG: Mignolet 2, Gomez 2, Matip 3, Klavan 2, Moreno 3, Oxlade-Chamberlain 3, Wijnaldum 3, Can 3, Salah 4, Firmino 4, Mané 3, Milner 2 (inbytt 77')

Övriga avbytare: Karius, Lovren, Sturridge, Grujic, Solanke, Alexander-Arnold