Rapport: Målkalas i Brighton

Bild till nyheten Rapport: Målkalas i Brighton
Liverpools offensiv demolerade Brighton på bortaplan. 5-1 blev slutresultatet efter Phils och Bobbys show på Falmer Stadion.

PREMATCH

Liverpool åker till sydkusten för ett möte med hemmastarka nykomlingen Brighton. Brighton ligger 10:a i ligan, vilket är bäst av alla nykomlingarna i Premier League.

Inför matchen var Manchester City det enda laget som vunnit på Falmer Stadion denna säsong. En på förhand tuff bortamatch som väntade.

Och det visade sig vara en riktig ögonbrynshöjare redan när man släppte startelvorna och mina ögonbryn höjdes ytterligare när Klopp ställde upp en trebackslinje med Can, Lovren och Wijnaldum.

FÖRSTA HALVLEK

Ja, jag börjar med att skriva startelvan så den kan sjunka in: Mignolet i mål, därefter en trebackslinje med Can, Lovren och Wijnaldum… Jepp så var det. Mittfältet från höger var Trent, Hendo, Milner, Robertson och sedan en anfallslinje med Salah, Firmino och Coutinho. En milt sagt annorlunda startuppställning från Klopp där nog många av oss undrade om han var riktigt klok?

Men det var han, även om det var lite skakigt de få gånger Brighton hade någon form av anfall så var det väldigt tydligt att de hade bestämt sig för att inte anfalla i första halvlek. Det var mest en halvlek med Liverpool, bollinnehav och få målchanser

Men på en hörna i den 30:e minuten kom Emre Can upp bra som den mittback han var och nickade in 0-1. 79 sekunder efter 0-1 målet gör Liverpool även 0-2 genom Firmino efter vackert spel av vår topptrio där fram.

Halvleken slutade 0-2 och då var Brighton helt plötsligt tvungna att anfalla i den andra halvleken.

ANDRA HALVLEK

Liverpool startade med samma backlinje som i första och redan i den 47:e minuten får Murray ett jätteläge som Mignolet gör en fantastisk parad på och på rensningen kontrar Liverpool in ett magiskt 0-3 mål där Firmino är sist på bollen och dunkar in sitt andra mål i matchen.

I  50:e minuten knuffar Henderson klumpigt (?) en Brightonspelare lite lätt i straffområdet och hemmalaget får en tveksam straff. Denna förvaltar dock Murray bra och revanscherar sig när han reducerar till 1-3 genom ett stenhårt skott.

Brighton gör sina tre byten ganska direkt efter 1-3 men får ändå inte till något ordentligt på hela matchen utom några ofarliga vådaskott från Murray.

Liverpool där emot får en frispark i den 87:e minuten där matchens bästa spelare Coutinho kopierar sin landsman Ronaldinho och slår frisparken under muren och 1-4 var ett faktum.

Direkt efter i den 89:e gör även Phil sitt andra mål när han skjuter på Dunk och bollen styrs in till 1-5.

Liverpool klättrar upp på 4:e plats med en match mer spelad än Arsenal som spelar mot Man United kl 18:30 på lördagskvällen.