Bobby sänkte Charlton

Bild till nyheten Bobby sänkte Charlton
Den talangfulle yttern Bobby Adekanye gjorde sina två första mål för Liverpool U23 i dagens 4-1-seger mot Charlton i Premier League Cup.

Spelmässigt dominerade Liverpool från avspark till slutsignal och borde ha vunnit matchen med betydligt större siffror.

Bobby Adekanye, som fyller 19 om en månad, är en spännande ytter med en bakgrund i både Ajax och Barcelonas akademi. Denna säsong har han äntligen fått vara skadefri och imponerat i Gerrards U18-lag i UEFA Youth League, men också i Neil Critchleys U23.

I dag gjorde han sina två första baljor för reserverna och det ska bli spännande att följa holländarens (född i Nigeria) fortsatta utveckling.

Efter en knapp 2-1-ledning i paus (Adekanye gjorde bägge) – kunde lika gärna ha varit 5-1 – ökade Toni Gomes på till 3-1 i den 50:e minuten, efter ett suveränt förarbete av mittfältaren Herbie Kane. Gomes har just återvänt efter ett misslyckat låneuppehåll i League Two-klubben Forest Green.

Bara minuter senare gjorde Harry Wilson 4-1 sedan han kommit helt fri med Charlton-målvakten och chippat bollen i nät.

Wilsons 14:e för säsongen, trots ett långt skadeuppehåll i höst. Jag skulle bli smått chockad om han inte blir utlånad till en Championship-klubb innan januarifönstret smäller igen, för detta är en kille som osar av talang. Väger säkert alltför lätt för Klopps smak i nuläget, men annars har Harry ett brett och spännande register.

Reserverna toppar i och med segern grupp G i Premier League Cup med sju poäng och står med ena benet i slutspel. Återstår gör matcher borta mot Bristol City och Stoke under den närmaste månaden.

Liverpool U23: Kelleher, Masterson, Juanma, Johnston, Alves (Longstaff, 33), Kane, Dhanda, Ejaria, Gomes, Wilson, Adekanye.

Övriga avbytare: Sharif, Glennon, Grabara.

* Marko Grujic är utlånad till Cardiff City resten av säsongen.

* Cameron Brannagan har sålts till Oxford för £250 000.