– Hade krävts galna summor

Bild till nyheten – Hade krävts galna summor
​Jürgen Klopp och Liverpool höll sig lugna under januari-fönstret och hämtade inte in någon ersättare till Coutinho. Klopp har nu förklarat varför.

Liverpool inledde fönstret med att hämta in Virgil Van Dijk för rekordsumman 75 miljoner pund men när både Coutinho och Sturrdige lämnade var det många som påtala en viss oro och undrade om truppen har vad som krävs.

En övergång för Thomas Lemar övervägdes men Monacos höga prislapp på 90 miljoner pund fick Liverpool att backa. Klubben försökte också med att få över Naby Keita ett halvår tidigare men misslyckades även där. 

Klopp förklarar varför det inte blev något:

– Tyvärr är våra affärer inte så enkla som det ser ut utifrån. Där saknas en spelare en vecka och man tänker, okej vi behöver en ny. 

– Ja vi hade kunnat göra något men vi måste verkligen ha rätt spelare. Vi kunde inte få rätt spelare nu. Om vi skulle få hundra procent rätt spelare nu skulle det krävas absolut galna pengar och jag är inte ens säker det hade varit tillräckligt. Till sommaren ser det annorlunda ut. 

– Det är hur det är. I dessa situationer måste man vara lugn. Det blir svårare när man förlorar två matcher men man måste fortsätta vara seriös. 

Klopp har tidigare pekat på Lallana och hans återkomst som en anledning till att det inte behövs en panikersättare till Coutinho. Tyvärr gick Engelsmannen återigen i sönder och nu har mittfältaren missat de två senaste matcherna.  

– Riktig otur. Det var en väldigt allvarlig skada i somras men på grund av Adams attityd och träningsviljan har det verkat som man kan spela honom direkt. Men fysiskt är han inte där. 

– Han kan vara tillgänglig för Tottenham. Vi försökte vara försiktiga med honom men det kan bli att han blir borta tre matcher.

Källa: liverpoolecho.co.uk


33 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer