Målvaktskonsulten

Bild till nyheten Målvaktskonsulten
De senaste dagarna har det cirkulerat rykten om att Hans Leitert blivit chef över Liverpools målvakter. Sanningen är att österrikaren har jobbat som konsult för klubben i nästan 1,5 år.

Loris Karius menar att det är hans jobb att visa Jürgen Klopp att klubben inte behöver köpa in en ny nummer 1. 

Men det mesta talar ändå för att en ny toppkeeper står överst på transferlistan i sommar.

Oavsett om det handlar om Alisson (Roma), Butland (Stoke) eller Oblak (Atletico Madrid) så kommer klubben först att rådfråga en viss Hans Leitert.

Häromdagen twittrade den tidigare österrikiske landslagsspelaren Helge Payer att Leitert tagit över som ny "Head of goalkeeping" i Liverpool.

Det stämmer inte. John Achterberg är fortfarande målvaktstränare och en respekterad medlem i Klopps stab, även om många fans riktat skarp kritik mot holländaren.

Däremot är det korrekt att Leitert jobbar för klubben på konsultbasis och att han har funnits med i bakgrunden sedan i slutet av 2016.

45-årige Leitert har själv representerat Österrikes landslag och även jobbat som målvaktscoach i Tottenham under Juande Ramos 2008.

Han har spenderat fem år som målvaktscoach för Red Bull Global Soccer och jobbat tätt samman med målvakterna i New York, Salzburg och Leipzig. Han har även haft uppdrag för FIFA, UEFA och spanska FA.

Leitert är också författare till boken ""The Art Of Goalkeeping Or The Seven Principles Of The Masters" och har producerat ett flertal instruktionsfilmer för målvakter.

Konsultuppdraget i Liverpool handlar främst om att fungera som bollplank till coacher och målvakter, men även att granska potentiella transfermål. Om något sker i sommar kommer Hans Leitert definitivt att ha ett finger med i spelet.

Källa: Liverpool Echo.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer