Ovan: Videoklipp.

Nedan: Kort sammanfattning om det viktigaste Klopp sa.

Om Emre Can

– Inget beslut är tagit, han inte sagt något till mig (om att han ska till Juventus). Allt är fortfarande möjligt.

Om keeperkonsulent Hans Leitert

– Han ger råd till vår scoutavdelning. Han tar inga beslut. Målvakter är hans specialitet.

Om Southampton

– Det blir ingen vänskapsmatch. De slåss för allt, vi slåss för allt. De vill visa upp sina kvaliteter, men vi har också våra mål. 

– Deras resultat under 2018 är mer än okej. De är ett bra och spelande lag och för att vara ärlig kan jag inte förstå att de befinner sig i den position av tabellen som de gör.

Om Porto på tisdag

– Jag tänker aldrig på en Europamatch förrän det är dags. Nu handlar det inte om rotation, för det har varit en fullständigt normal vecka mellan två matcher.

– Vi har ett jobb att utföra och laguttagningen fokuserar på en väldigt tuff match, som det alltid är i Premier League. Porto har vi tillräckligt med tid att tänka på efteråt.

Om hur Van Dijk får det mot Southampton

– Det har kommit många bra spelare därifrån och som inte bara har hamnat hos oss. Kanske borde vi öppna en scoutavdelning därnere, skämtar Klopp.

– Kanske blir det inte det mest vänliga mottagandet för Virgil, men det är inget vi tänker på. Ingen i Southampton kan säga att vi stal honom, det var en väldigt offentlig försäljning.

Om Adam Lallana

– Varken han eller jag är glad över den reaktion (rött kort i U23-laget i veckan) han visade, som var en följd av en tidigare händelse i matchen, utan att jag tänker alltför mycket på det. Han ser frisk och rask ut och kommer definitivt att vara aktuell för truppen.

– Om han startar är jag mer tveksam till, men jag kan fortfarande göra ändringar.

Om Trent Alexander-Arnold och Joe Gomez

– Det är bra att Trent inte har spelat hela tiden då han fortfarande är en ung grabb. Att spela fotboll tycks inte vara några problem för honom, även om han fortfarande har mycket att lära.

– Vi har troligen de två yngsta backarna i ligan med honom och Joe Gomez. Båda har utvecklat sig mycket den här säsongen. 

– Joe har börjat jogga utomhus, men jag tror inte att han blir klar för att spela mot Southampton, som innebär att Trent är i förarsätet och kan få en ny chans. Joe kan däremot bli klar till Porto nästa vecka.

Om Ragnar Klavan och Alberto Moreno

– Raggie har tränat de senaste dagarna och ser bra ut. Samma sak med Alberto.