24-årige Karius fick en hel del superlativer efter 2-0-segern mot Southampton. 

Det var hans femte ligamatch i rad och han svarade för ett par matchavgörande räddningar från Pierre-Emile Höjberg och James Ward Prowse.

Men Loris startade också anfallet som ledde fram till 1-0 i den sjätte minuten, då han fann Alex Oxlade-Chamberlain med ett snabbt utkast och som hittade Salah med en lång passning, som i sin tur spelade fram Bobby Firmino.

– Jag gjorde bara mitt jobb. Jag försöker vara där för laget när det är behov av mig. Första halvleken var livligare än den andra, sa han till Liverpoolfc.com efter matchen.

– Det här var en väldigt viktig match. Vi fick med oss resultaten och såg även att Tottenham vann. Men vi gjorde vårt jobb. Vi höll nollan och gjorde två fantastiska mål. Det var allt vi önskade oss.

Nu väntar åttondelsfinal i Champions League med bortamatch mot Porto på onsdag.

– Det känns bra att kunna resa dit med ett positivt resultat, då vi känner oss starka. Nu ska vi se till att återhämta oss och fokusera på Porto. Det är en ny viktig match.

Karius känner också att han har lyckats etablera sig som förstekeeper.

– Det är bra och det känns fint. Det är viktigt för mig att jag får spela varje vecka. Jag är fortfarande ung, men har ändå massvis med erfarenhet från tidigare. Det är väldigt annorlunda när du spelar ordinarie vecka efter vecka och inte bara varannan helg eller en och annan match mitt i veckan. 

– Mitt självförtroende blir också allt bättre.

Karius passade också på att berömma firma Firmino och Salah, som nu har gjort 20 respektive 29 mål denna säsong.

– Det är fenomenala grabbar, men alla jobbar hårt för att de ska få sina mål. De är briljanta spelare, men det handlar om lagarbete och att se till att de får bollen i rätt positioner.

– Vi känner till deras kvaliteter, så om jag kan hålla nollan så vet jag att dessa grabbar nästan alltid gör mål och kan se till att vi tar tre poäng. Vi måste fokusera på att försvara oss bra, så kan de göra sitt jobb på topp.