Van Dijks vidskepelser

Bild till nyheten Van Dijks vidskepelser
Sex snabba frågor till den store holländaren efter 54 dagar som Liverpoolspelare.

Om förra veckans träningsläger i Marbella

– Det var bra. Vi jobbade bra och det var fint att vara tillsammans med grabbarna. Vi fick träna under annorlunda omständigheter. Vädret var bra, planerna var suveräna. Du kunde få behandling, du kunde ta tillvara på kroppen och maten var perfekt. Det var några riktigt fina dagar med träning. 

Om att träna och spela med Salah

– Du kan se hans kvaliteter på träning, vecka ut och vecka in. Och alla mål han gör. Även innan jag kom hit hade jag sett en hel del av honom, samma sak när jag spelade mot Liverpool. Han är också en väldigt bra och jordnära kille som arbetar hårt.

Om känslan att avgöra mot Everton i debuten

– Det var väldigt speciellt. Alla vill göra sin debut men det är förstås en dröm att få göra det i ett Merseysidederby (och göra mål) framför The Kop. Det var min första match, med så mycket press och uppmärksamhet, och att att få nicka in det där målet... det går inte att beskriva känslan. Efteråt kändes det otroligt.

Om lagets 24 mål på sex matcher i orange

– Jag hoppas förstås att vi kan fortsätta i den stilen. Det är ett vackert ställ och en härlig färg. Alla har sina små saker när det kommer till vidskepligheter; om du till exempel spelar bra i vissa skor så behåller du dom i nästa match. Personligen måste jag bära en långärmad tröja (under matchtröjan) i alla matcher – även om det är sommar!

Om att skicka en signerad tröja till 10-årige Rocco Daly

– Det var en hektisk dag, dagen då jag skrev på. Vi kom till arenan och gick förbi planen och det går inte att stanna upp för alla. När vi gick in i tunneln kunde jag inte höra honom – trots att han ropade – jag var för fokuserad. Någon dag senare såg jag en bild på honom och det kändes inget vidare. Så jag ville tacka honom för hans support för det betyder mycket att de unga fansen finns där för oss.

Om varför han valde nummer 4

– I Holland är 3 och 4 nummer för mittbackar. Jag hade det i Groningen. Och jag vet att Sami Hyypiä hade samma nummer när han spelade här. Han spelade också för Willem II, där jag var i tio år. Jag såg honom spela för Willem II och Liverpool. Det var alltid speciellt. Det är ett stort nummer. Jag älskar att bära tröjan och är väldigt stolt över det.

Källa: Liverpoolfc.com


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer