Rapport: Bekväma tre poäng

Bild till nyheten Rapport: Bekväma tre poäng
Efter en varm vecka i Marbella var det dags för Liverpool att återvända till Merseyside och Anfield. "The Reds" spelade sin senaste hemmamatch den 4:e februari mot Tottenham. 20 dagar senare var det dags för ett annat lag från London att komma på besök, nämligen West Ham United.

PREMATCH

Efter att ha fullkomligt utklassat Porto på bortaplan i den senaste matchen så var Liverpool ute efter mer mål och en ny trepoängare. Mohammed Salah, Sadio Mané och Roberto Firmino startade återigen tillsammans precis som Jürgen Klopp hintat om i media. Georginio Wijnaldum, Danny Ings och Ben Woodburn var allesamman sjuka och missade därför dagens match. I övrigt var det ett skadefritt Liverpool som tog sig an West Ham.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool hade möjligheten att nå 100 mål för säsongen om man mäktade med en endaste balja mot West Ham. Mohammed Salah ville inte gärna låta det dröja utan var på hugget direkt. Egyptiern spelades läckert fram av Roberto Firmino men Adrian kunde styra skottet i stolpen. Snudd på drömstart men nummer 100 skulle dröja lite.

En som kom in i matchen i bra form var West Hams Marko Arnautovic. Österrikaren har verkligen fått ett lyft sedan David Moyes tog över "The Hammers" och han var nära på att hänga en riktig drömkasse efter cirka kvarten spelad. En chipp från strax utanför straffområdet hade givit gästerna ledningen om det inte vore för Loris Karius fingertoppar. Tack och lov blev det inte mer än en ribbträff.

Liverpool fortsatte att föra matchen efter det men Arnautovics ribbträff skickade signaler om att gästerna inte var ofarliga om det slarvades bakåt.

Efter en halvtimme så kom dock ledningsmålet för Liverpool. Mohammed Salahs inskruvade hörna hittade Emre Cans panna och tysken kunde skicka in bollen bakom en passiv Adrian.  Mål nummer hundra för säsongen var ett faktum och West Hams försvarsbubbla var spräckt.

"The Reds" fick en riktig boost av Cans ledningsmål och fortsatte att ånga på med mycket självförtroende. West Ham gjorde sitt bästa för att störa Liverpools rytm och fortsatte att hacka och skava på hemmaspelarna.

Första halvlek bjöd inte på mer mål men hemmalaget gick in i vilan med mycket självförtroende, och välförtjänt så.

ANDRA HALVLEK

Andra halvlek började med en liknande spelbild som den första men den här gången tog Liverpool tillvara på sina tidiga möjligheter.

Mohammed Salah fick en nästan identisk möjlighet som efter 2 minuter i den första halvleken då Oxlade-Chamberlain läckert fick fram bollen till honom. Den här gången gjorde egyptiern dock inget misstag utan skickade en kraftfull vänsterslägga förbi en stillastående Adrian. Det var Salahs 31:a mål för säsongen på 37 matcher, precis samma snitt som Luis Suarez säsongen 2013/14.

West Hams försvar började vackla mer och mer och "The Reds" fortsatte att komma i våg efter våg. Roberto Firmino ville inte vara sämre än sin egyptiska kollega och brassen kunde läckert tunnla Adrian och sätta 3-0 i den 57:e minuten.

Liverpool fortsatte att spela med mycket smarthet och självförtroende halvleken igenom. Michail Antonio kom med en reducering som som Karius förmodligen grämer sig över att han inte räddade. Men "The Reds" lät sig inte påverkas av det utan fortsatte att spela lugnt och tryggt. Sadio Mané satte spiken i kistan i den 75:e minuten och Liverpool kunde komfortabelt kassera in 3 poäng på kontot.