Inte till salu

Bild till nyheten Inte till salu
Liverpool kommer inte att sälja Mohamed Salah i sommar oavsett pris, skriver välinformerade reportern Chris Bascombe i The Telegraph.

Egyptiern omgärdas av rykten och det är inte alls särskilt konstigt med tanke på att han gjort 36 mål och 11 assist på sina första 41 matcher i Liverpooltröjan. 

Snart förväntas Real Madrid och Barcelona höra av sig. 

De spanska storklubbarna har lockat andra storspelare från Liverpool; Xabi Alonso, Javier Mascherano, Luis Suarez och Coutinho.

Men enligt reportern Bascombe är Liverpool nu i en position att de kan nobba alla förfrågningar kring den 25-årige skyttekungen.

Dels har klubben pengar efter Coutinho-affären och dels har ägarna Fenway Sports Group och Jürgen Klopp ett gemensamt mål om att Liverpool ska vara klubben där spelarna vill vara och stanna – än att fungera som en språngbräda vidare i karriären.

Klubben har också tjänat in £50M på Champions League, en summa som kommer att stiga om laget lyckas slå ut Man City i kvartsfinalen. 

"Klubben är i en position där man kan förstärka laget och behålla de bästa spelarna som gjort att de har kommit i denna position", skriver Bascombe. 

Mo Salah har fyra år kvar på kontraktet. Liverpool kommer inte att sätta något pris på honom över huvud taget, men det finns heller inga andra klubbar än Real, Barcelona och Paris SG som skulle kunna ha råd.

Att Liverpool skulle sälja till de argaste konkurrenterna Man C eller Man U – som också har de ekonomiska resurserna – är inte ens tänkbart.

Mohamed Salah kommer inte att säljas i sommar. Oavsett bud.


23 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer