Nästa match (Premier League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (H)

söndag 31 mar 17:30

Ligans mest högljudda supportrar

Bild till nyheten

I en färsk undersökning visade sig att Liverpool har Premier Leagues mest högljudda supportrar. Detta i en undersökning som görs varje år.

Liverpools supportrar har blivit framröstade till utmärkelsen " Ligans mest högljudda supportrar". Till och med supportarskaror från värsta rivalerna Manchester United och Everton har erkänt detta. En del United-supportrar anser att "You'll never walk alone" är en av Europas mäktigaste fotbollssånger.

Undersökningen genomfördes av Barclays och YouGov. 4000 personer var med undersökningen som består av supportrar, tidigare spelare och tränare. 34% av deltagarna med anknytning till Liverpool anser att läktarstödet kan förändra resultatet och spelet. Snittet på denna fråga var 24%. 4-3 segern hemma mot Manchester City blev framröstad till matchen där läktarstödet påverkade spelet och resultatet mest.

Barclays har varit involverade i engelsk toppfotboll i över 30 år och varit sponsor till Premier League de senaste 16 åren. Varje år i maj publiceras en fullständig rapport av undersökningen.

Källa: Liverpool Echo

Bannerbild