Varit med i alla matchtrupper

Bild till nyheten Varit med i alla matchtrupper
Liverpool har spelat 49 matcher denna säsong, och endast en spelare har varit med i samtliga matchtrupper - James Milner.

James Milner har passerat 32 år, men trots detta är han i sin bästa form som Liverpoolspelare just nu. Milner är en maskin på mitten som lägger ned otroligt mycket arbete, och är aldrig rädd för att gå in i dueller. Trots sin tuffa spelstil är engelsmannen nästan aldrig skadad.

Han är den enda Liverpoolspelare som har varit en del av samtliga matchtrupper denna säsong. 49 officiella matcher har Liverpool spelat, James Milner har alltså varit med i alla 49. Roberto Firmino och Loris Karius kommer tvåa på listan med 48 matcher.

Sedan starten av försäsongen i juli har Milner endast haft ett par småskador. Han fick en muskelskada i framsida lår under finalen av Premier League Asia Trophy mot Leicester i Hong Kong den 22 juli, men var tillbaka i full träning bara åtta dagar senare. Han spelade sedan första omgången av Audi Cup mot Atletico Madrid 2 augusti.

Den 26 januari fick han stå över träning på grund av problem med låret, men blev snabbt redo för spel igen och kom in som inhoppare i FA-cup-mötet med West Bromwich dagen efter. Detta är de två skador som Milner haft under säsongen.

Sedan Bosman-övergången från Manchester City sommaren 2015 har Milner spelat 126 matcher och gjort 15 mål för Liverpool. 45 matcher och sju mål 2015/16, 40 matcher och sju mål 2016/17, och hittills har han 41 matcher och ett mål under säsongen 2017/18. Veteranen är med andra ord stabiliteten själv. 21 av matcherna denna säsong har varit från start, 20 har varit inhopp från bänken.

När Milner kom till Liverpool hade han blivit lovad en central roll under Brendan Rodgers. Han blev dock använd på flertalet positioner, och under Klopp har han flyttats runt väldigt mycket. Han har fått agera vänsterback en hel säsong, spelat en del ute på kanten, men denna säsong har han utgått från mitten de allra flesta matcherna.

Milners kontrakt löper ut nästa säsong, men rykten har börjat spridas om att arbetsmyran kommer att bli erbjuden ett års förlängning på sitt kontrakt.

Källa: Liverpool.no


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer