Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 19 jan 16:00

– Vi får inte stressa

Bild till nyheten

Virgil van Dijk ser fram emot semifinalen mot Roma och tror att Anfield kan bidra till ett bra resultat att ta med sig till Rom.

– Jag kunde inte tro det när jag hörde att Roma hade slagit ut Barcelona. Vi var ute på planen och firade när jag fick reda på det. Det var kul för Roma. De är ett väldigt bra lag. Vi vet att de har många kvaliteter, men vi fruktar ingen. Vi kommer att få veta mer om dem under måndagen när vi har lagmöte, berättar Virgil van Dijk till Liverpool Echo.

– Vi vet att de är ett topplag, så vi måste vara redo. Vi har en annan spelstil än dem.

Liverpool var outsiders i kvartsfinalen mot Manchester City, men i semifinalen mot Roma är det många som anser att Liverpool är favoriter. Serie A-klubben har inte varit i semifinal i Europas största turnering sedan 1984.

– Vi måste bara fokusera på våra egna chanser. Vi ska spela en enormt viktig match på Anfield, och förhoppningsvis får vi med oss ett bra resultat. Det blir hård jobb, och vi måste vara förberedda på allt. Matchen i Rom blir självklart tuff. Men vi måste njuta av detta, för det är inte många spelare som kommer i en sådan här situation, där vi har chans att nå finalen.

– Vi har en stor möjlighet att få med oss ett bra resultat från tisdagens match, som kan hjälpa oss att nå finalen. Det finns ingen anledning att stressa upp sig.

Efter mardrömsåret 2017 har 2018 startat bättre för holländaren, och han hoppas nu att det verkligen ska bli Liverpools år.

– Det är vad jag hoppas på. Det är lite av en berg- och dalbana som jag har gått igenom. 

– Nu får jag spela varje vecka, och tiden går snabbt. Vi har maximalt sex matcher kvar att spela. Därefter ska jag spela ett par landskamper, och sedan vila i fyra veckor innan det hela startar igen. 2018 har inte varit så dåligt, men 2017 var en mardröm på grund av skadan som jag slet med.
Bannerbild