Roma-legendarer ber om ursäkt

Bild till nyheten Roma-legendarer ber om ursäkt
Bruno Conti och Roberto Pruzzi har bett om ursäkt för sitt beteende inne på Anfield i förmiddags.

Conti – världsmästare med Italien 1982 – och Pruzzo spelade båda i Europacupfinalen mot Liverpool 1984. Ni vet den där klassikern när "The Reds" vann i Romas egen hemmaborg på straffar.

I förmiddags skapade Conti och Pruzzo nya rubriker när de besökte Anfield och under glada miner visade fingret till Liverpool-loggan. 

– Europacupfinalen är fortfarande ett ont minne efter 34 år, förklarar Pruzzo för Premium Sport.

– Den finalen kommer att irritera mig hela livet. Men det är vad fotbollen handlar om. Du måste alltid se framåt.

De före detta stjärnorna, idag 63 år gamla, har dock bett om ursäkt för vad de gjorde på Anfield.

– Jag menade inte att förolämpa någon. Det var bara på skämt och jag kan inte förstå varför det ska missförstås. Mitt hjärta kommer för alltid att vara gult och rött, menar Pruzzo.

– Det var en privat grej. Jag visste inte att bilderna skulle bli offentliggjorda. Jag vill be om ursäkt för gesten, det var opassande, säger Bruno Conti till italiensk media. 

– Jag har alltid levt i fotbollens värld i hela mitt liv och respekterar mina motståndare och kommer aldrig att kränka någon klubb, inte minst Liverpool, en av de mest prestigetunga klubbarna i världen. Jag kommer alltid att visa respekt, både som spelare och tränare, avrundar han.

Till saken hör också att AS Romas trupp, med kapten De Rossi i spetsen, visade sin respekt till de 96 Liverpoolsupporters som miste sina liv på Hillsborough i april 1989. Se videoklipp nedan.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer