Nästa match (Champions League)

Bayern München klubbmärke Bayern München (H)

tisdag 19 feb 21:00

Enrique opererad för hjärntumör

Bild till nyheten

Den förre Liverpoolbacken går sitt livs tuffaste match.

"Det här har varit de tuffaste veckorna i mitt liv", skriver den 32-årige spanjoren på sitt Instagram-konto.

"Inom loppet av en månad upptäckte jag att jag hade drabbats av en ovanlig hjärntumör och har opererats för att bli av med den. Jag kör nu rehabilitering och är så tacksam. Livet är för värdefullt".

Enrique gjorde 99 matcher i Liverpooltröjan 2011-2016 och tvingades lägga av ifjol på grund av långvariga knäproblem. Efter karriären började han jobba i agentföretaget som hans bror driver och det var under en arbetsresa i England som han upptäckte att något var fel.

Till tidningen Marca säger Enrique:

– Vi träffade Chris Hughton, Brightons manager som jag hade under min tid i Newcastle, och den kvällen började jag att märka av det. När jag checkade in på hotellet trodde jag att det handlade om migrän.

– Under natten hade jag en enorm huvudvärk och på morgonen började jag först att se oklart och sedan dubbelt. Jag hade mina ögon vidöppna och såg dubbelt. Så jag hamnade på akuten och efter nio timmar där hade jag genomfört en magnetröntgen.

José Enrique skickades därefter omedelbart till St Georges Hopital i London där han tillbringade två nätter, men läkarna lyckades inte hitta felet på en gång. 

Men så fick han och familjen till sist beskedet av en hjärnkirurg att man hittat en tumör.

– Det är en cancer som är placerad i ett komplicerat område av huvudet. Den är väldigt sällsynt och låg bakom ögat och det är därför jag har en lapp där.

Enrique fick välja om han ville genomföra operationen i England eller i hemstaden Valencia. Han valde att bli förflyttad till Spanien så att han kunde ha sin familj omkring sig.

– Det var en komplicerad operation. Dr Simal och hans team genomförde operationen i förra veckan. Jag kom in på operationssalen kl 9 och var klar kl 18.

– De gjorde ett fantastiskt jobb. Jag låg på intensivavdelningen i 24 timmar. Detta är de värsta dagarna i mitt liv, jag låg i sängen i fem dagar utan att kunna röra mig.

José Enrique har fått återvända hem och nu väntar månader av rehabilitering.

– Allt detta gör att livet blir mer värdefullt. Fotbollsspelare lever i en bubbla och det är ett overkligt liv. Du mister dig själv om du tror att du är oövervinnerlig.

Den närmaste tiden kommer han att gå många tuffa matcher. 

– Jag kan inte lyfta vikter, jag kan inte böja mig. Jag måste sova i en specifik vinkel på 30 grader så att jag inte ökar blodtrycket i huvudet.

I slutet av juli ska han återvända till sjukhuset för att påbörja strålbehandlingen. Det finns bara fyra typer av just den maskinen i Europa.

– Jag måste välja om jag ska åka till Zürich eller Paris. Jag kommer att få 35 behandlingar inom loppet av 1,5 månad. Jag vill bli bra igen. Det fanns en risk för att jag skulle bli blind, men jag återfick synen och även läkarna blev överraskade av det. 

José Enrique måste lära sig att gå på nytt efter operationen. Men om allt går bra så ska han kunna leva ett normalt liv igen i slutet av september.

– Jag vill tacka min fru, mina föräldrar och bröder och Dr Simal och hans team på La Fe-sjukhuset, avslutar han.

På Instagram skriver hans fru, Amy Jaine, föjande:

"José har alltid varit en person som ätit sunt, aldrig druckit alkohol eller rökt och han har haft en karriär som professionell fotbollsspelare. Detta sätter allt i perspektiv och visar bara att det kan hända vem som helst, när som helst."

"Så håll dina älskade nära. Ge dom en kram ooch förklara hur mycket du älskar dom och värdesätter all godhet som du har omkring dig."

LFC.nu sänder all power till José Enrique och hans familj och ber om ett snabbt tillfrisknade.

Bannerbild