Salah skriver nytt!

Bild till nyheten Salah skriver nytt!
Liverpool FC bekräftar att Mohamed Salah har skrivit på ett nytt femårskontrakt – utan utköpsklausul!

Den egyptiske superstjärnan har idag förlängt sin framtid på Anfield genom att teckna ett nytt förbättrat kontrakt fram till 2023. Det gör honom till klubbens bäst betalda spelare tillsammans med Roberto Firmino och Virgil van Dijk.

Enligt trovärdiga reportrar som Paul Joyce (Times) och James Pearce (Liverpool Echo) finns det heller ingen utköpsklausul i kontraktet.

26-årige Salah hade som bekant en magisk debutsäsong i Liverpooltröjan, med 44 mål på 52 matcher. 32 av dessa i Premier League, vilket är nytt rekord.

Han utsågs även till PFA Player of the Year och Football Writers' Assosications Footballer of the Year. 

Efter att ha hjälpt Egypten till landets första VM-slutspel på 28 år utsågs han även till African Footballer of the Year och BBC:s African Player of the Year.

Jürgen Klopp om det nya kontraktet:

– Jag menar att nyheten kan ses på följande sätt: Att belöna en spelare som har presterat och bidragit enormt för laget och klubben förra säsongen. Det understryker två saker väldigt tydligt: Hans tro på Liverpool och vår tro på honom.

– Vi vill att världsklasspelare ska jobba på Anfield, där de kan uppnå sina ambitioner och drömmar. Vi jobbar hårt tillsammans för att klara detta. När någon som Salah förpliktar sig till klubben och säger att detta är hans hem, så säger det väldigt mycket.

Klopp lyfter också fram vilken oegoistisk målkung han är, trots drösvis av individuella priser.

– Det är viktigt att komma ihåg att han aldrig ser på sig själv som viktigare än laget eller någon annan. Han hyllar lagkamraterna och klubben för att ha hjälpt honom att vinna priser. Han menar att de individuella utmärkelserna beror på att han är en del av något större.

– Mo ser hur vi är som ett lag, avrundar Liverpoolmanagern.


25 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer