Ian Doyle skriver i Liverpool Echo att Klopp vill ge Ward chansen att visa att han har vad som krävs för att vara klubbens förstaval mellan stolparna.

Doyle påstår att den tyske managern imponerats av Ward under starten av försäsongen.

Wards möjligheter för speltid försämras inte av det faktum att Loris Karius fortfarande verkar ha tankarna på de tabbar han gjorde i Champions League-finalen mot Real Madrid i slutet av maj.

– Ward kommer att få flera möjligheter under försäsongen. Klopp är imponerad av hur den walesiske målvakten har mognat till, och vad vi förstår så har Ward visat upp sig från sin bästa sida under de första veckorna tillbaka efter semestern, skriver Doyle.

Loris Karius har mycket att bevisa under träningsmatcherna, både för Klopp och för fansen, på grund av tabbarna mot Real Madrid. 

– Tysken verkade nervös under matchen mot Chester, och gjorde en stor tabbe vid målet som betydde 3-1. Ward, däremot, var säkerheten själv under den halvlek som han fick vakta målet, slår Doyle fast.

Liverpools försäsong fortsätter med en match mot Bury på lördag, innan de möter Blackburn Rovers på torsdag nästa vecka.

Ward och Karius blir troligtvis de enda seniormålvakter som Liverpool tar med sig till träningslägret i USA, då Simon Mignolet inte kommer att vara tillbaka tills dess på grund av sin medverkan i VM.

Danny Ward spelade endast en match för Liverpool förra säsongen. Säsongen innan dess var han utlånad till Huddersfield Town, där han spelade en stor roll i klubbens avancemang till det engelska finrummet.