– Går inte att ersätta Coutinho

Bild till nyheten – Går inte att ersätta Coutinho
Jürgen Klopp tror att Liverpool nu är en klubb som spelare önskar att komma till.

När Liverpool tappad Philippe Coutinho i januari pratade Jürgen Klopp om att Liverpool måste bli en klubb där de bästa spelarna vill stanna hellre än att lämna. Detsamma sa han om Emre Can när han fick frågor om kontraktsituationen.

Nu ser det ut som att den trenden har vänt. Roberto Firmino och Mohamed Salah har redan skrivit på, Sadio Mané har blivit erbjuden nytt kontrakt, och Liverpool har handlat spelare som de tidigare inte har kunnat göra.

– Det är detta jag har pratat om. Vi är Liverpool som lag och grabbarna vill vara en del av det. Det är väldigt coolt, och det är stort för klubben. Dessa spelare - Bobby Firmino, Mo Salah, Sadio Mané och flera av de andra - de kunde ha spelat för vilken klubb som helst i världen, säger Klopp i en intervju med Liverpool Echo.

– Så är det nu, och det är ett bra tecken för klubben. Det är en bättre situation nu när spelarna inte bara kommer hit spelar bra och sedan lämnar oss. Vi är tillsammans, och vi måste leverera. Skriv under kontrakten, sedan fortsätter vi.

Liverpools köp av Nabil Fekir gick i stöpet under sommaren, men Jürgen Klopp menar på att klubben inte måste hämta in en Coutinho-ersättare i sommar.

– Det går inte att ersätta Coutinho med nödvändigtvis samma typ av spelare. Han är Phil Coutinho, och har en helt egen spelstil. Taktiskt är han en strålande spelare som kan spela på flertalet positioner.

– Jag vill inte sätta någon av mina spelare i en situation där folk konstant påpekar att "han är Phils ersättare". Jag tycker att det största som vi gjorde under andra halvan av förra säsongen var att vi inte pratade så mycket om Phil.

– Hade vi haft kvar Phil, så hade vi kunnat använda honom i finalen. Mo tvingades av på grund av en skada, men Phil är kvar. Phil på vänsterkanten, flytta Sadio till andra kanten och sätt in en mittfältare. Det skulle ha varit annorlunda, och bra, men han var inte längre där. Vi önskar honom lycka till.

– Vi behöver inte ersätta Phil. Vi måste bygga en trupp för kommande säsong. På marknaden är det inte någon lightversion av Phil - det finns inte. Dock så finns det många bra spelare, och vi har köpt några av dem.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer