– En av de bästa i världen

Bild till nyheten – En av de bästa i världen
Sky Sports-experten Jamie Carragher anser att Virgil van Dijk är världsklass.

VVD var en gigant i försvaret mot Crystal Palace och gav exempelvis inte Christian Benteke en suck. Han blev också utsedd till Man of the Match.

– Jag kan inte komma på någon som är bättre. För mig känns det som han är mannen som ska ta över Vincent Kompanys position som ligans bäste. De senaste fyra-fem åren har Kompany varit ledaren, sa Carragher på Monday Night Football.

– De är rätt så lika som spelare och har inga synliga svagheter. Då Kompany var som allra bäst för två-tre år sedan ansåg jag att det inte fanns någon bättre mittback än honom.

Carra menar att 27-årige Virgil van Dijk är på samma nivå som Real Madrids mittbackspar Sergio Ramos och Raphael Varane.

– Jag tror att han behöver vinna något stort. Om du ser på vad Real har gjort de senaste åren, med Varane och Ramos i backlinjen. Och en spelare som Gerard Pique (Barcelona). Han måste vinna de stora titlarna för att vara med däruppe.

– Om Liverpool vinner något under Jürgen Klopp så kommer han vara i centrum. Om han är det, kan han komma att jämföras med spelare som Alan Hansen om 20 år, som en av Liverpools bästa mittbackar någonsin.

– Han har allt. Förmågan att vinna luftdueller, farten, styrkan, plus att han kan använda bollen. 

– Han är en ledare. Jag tror att stora ledare tänker att "oavsett var bollen hamnar så ska jag vinna duellen." Det var det han gjorde och det ledde till det andra målet som punkterade matchen.

– Han är stor, använder armarna och skrämmer folk när bollen kommer in i straffområdet, avslutar Carragher.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer