Rapport: Fjärde raka

Bild till nyheten Rapport: Fjärde raka
Liverpool åkte till King Power Stadium för att försöka bärga fjärde raka segern och även om det satt långt inne och Alisson gav oss gråa hår vinner Liverpool med 2-1 efter mål av Mane och Firmino.
PREMATCH

Efter tre raka segrar i årets Premier League åker Liverpool till King Power stadium för att ta sig an Leicester City. Leicester som förlorade premiären mot United har där efter vunnit mot Southampton och Wolverhampton där James Maddison, nyförvärvet från Norwich har visat god form de första matcherna. Skyttekungen Jamie Vardy är där emot avstängd och missar dagens match.

FÖRST HALVLEK

Liverpool tog tag i matchen direkt från start och visade upp fin press och bra anfallsspel ochefter att Salah missat i princip öppet mål på en retur från Schmeichel i hemmakassen kunde Sadio Mane stänka dit 0-1 i den 10e minuten efter fint förarbete av Robertson på vänsterbacken. Manes fjärde mål för säsongen.

Leicester försökte trycka på efter målet men kom aldrig längre än en hyfsat farlig målchans som Alisson kunde rädda. Istället kunde Firmino nicka in en hörna från matchens gigant James Milner i den 45:e minuten.

0-2 i halvtid och det kändes som Liverpool var numret större på alla positioner.

ANDRA HALVLEK

Klopp gör inga byten till andra halvlek men Leicester hittade en bra press och fint spel so störde Liverpool. Man jagar bortalaget till misstag och helt plötsligt kändes det oroligt i det annars så stabila Liverpoolförsvaret.

I den 63:e minuten satte vi också ölen i halsen när Alisson fumlade med bollen och försökte dribbla av hemmalagets anfallare som snor åt sig bollen och frispelar Ghezzal som enkelt skjuter in reduceringen till 1-2.

Efter reduceringen agerade Klopp och satte in både Keita och Shaqiri istället för Henderson och den för dagen något kalla Mo Salah.

Leicester fortsatte försöka störa Liverpool men årets Liverpool känns fortsatt bekväma och kunde hålla ut till slutsignalen ljöd och därmed räkna in den fjärde raka segern i årets Premier League.

Liverpool fortsätter toppa Premier League efter fyra omgångar med 9-1 i målskillnad och då har inte Salah varit riktigt bra någon match. Tänk vilket sparkaptial vi har där samtidigt som varken Keita eller Fabinho är riktigt inne i laget än.

Firmino Spräckte sin nolla med sitt nickmål idag och därmed har hela anfallstrio gjort mål i årets seriespel.