Napoli vill flytta matchen mot LFC

Bild till nyheten Napoli vill flytta matchen mot LFC
SSC Napoli vill flytta hemmamatchen mot Liverpool drygt 26 mil.

Napoli-presidenten Aurelio De Laurentiis har bett UEFA om tillstånd att få spela sina Champions League-matcher i Bari, drygt 26 mil från Neapel och på västkusten.

Liverpool gästar Napoli onsdagen den 3 oktober och många fans har redan bokat sina researrangemang.

Orsaken är den pågående kontroversen kring den klassiska hemmaarenan San Pablo Stadion, som ägs av stadens fullmäktige. En arena med plats för 60 000 åskådare, men vars säten inte uppfyller UEFA-kraven. Klubben har under flera år fått dispens för att kunna spela i Neapel.

Den planerade renoveringen ägde dock inte rum i somras och De Laurentiis anser att arenan har blivit "ett skämt".

Han vill nu att UEFA ser över möjligheten att Napoli får spela på San Nicola Stadion i Bari (bilden) som tar in 58 000 åskådare, av den händelse att licensen återkallas.

– För mig är det här en mardröm. En sådan dålig stadion begränsar våra möjligheter på internationell nivå. Jag vill inte ha något mer tjafs och tänker bygga en egen arena, säger De Laurentiis till Corrierre dello Sport.

– Jag är beredd att betala för 1000 bussar ur egen ficka så att Napolifansen kan resa till matchen i Bari.

Till saken hör också att De Laurentiis blivit ny ägare till Bari, sedan klubben uteslöts från Serie B och degraderades till Serie D av ekonomiska skäl.

Sonen Luigi De Laurentiis Jnr har dessutom blivit deras nye ordförande. 

– Bari kommer aldrig att bli en filial till Napoli, klubbarna ska köras separat och med separata ansträngningar. Vi kan inte blanda ihop Napoli och Bari, två olika städer med sin egen historia och sina egna fans.

Senast Liverpool var på besök i Neapel var i den mållösa matchen i Europa League hösten 2010.

Källa: Echo


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer