Rapport: Vinst på Wembley

Bild till nyheten Rapport: Vinst på Wembley
Liverpool tog en stark seger borta mot Tottenham och har nu vunnit fem av fem möjliga under säsongsinledningen. Här kommer dagens matchrapport.

PREMATCH

Tottenham kom till matchen utan två av sina stjärnor Deli Ali och Hugo Lloris medan Liverpool hade gott självförtroende i ryggen efter att gått rent med fyra segrar under säsongsinledningen.

Förra säsongen när lagen möttes var det en fullkomligt galen match på Anfield när lagen gjorde ett mål vardera på övertid och frågan var om det skulle bli en lika galen tillställning denna gången.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool inledde starkt och hade en boll i nät, som tyvärr blev avblåst för offside, redan efter en minut. Efter detta jobbade Tottenham in sig i matchen och det blev mer jämt.

Båda lagen hade lite halvchanser att spräcka nollan med viss övervikt till Liverpools favör och när Salah kom fri med Vorm, efter en felpass av Tottenham, hade nog många räknat in 1-0. Så blev inte fallet och istället krävdes lite hjälp av målkameran för att spräcka nollan.

Efter en hörna och en misslyckad utboxning av Vorm går tillslut bollen mot Wijnaldums panna som nickar den mot mål. Vorm räddar bollen vad det ser ut men målklockan på domarens arm signalerar att det är mål. Vorm hann inte rädda bollen innan mållinjen och mannen som bara gör mål på hemmaplan lyckas nicka i bollen på bortaplan, 1–0 signerad Georginio Wijnaldum.

ANDRA HALVLEK

Tottenham inledde andra halvlek med fart och närmast att få till en kvittering var Lucas Mora som prickade yttersidan av stolpen. Liverpool svarade på detta snabbt och skulle lyckas utöka sin ledning. Mane kom löpande längs kanten och slog in bollen i straffområdet. Efter en lite tilltrasslad situation där bollen studsade på stolpen krigade Firmino till sig bollen och kunde slå in 2–0.

Efter målet kontrollerade Liverpool matchen på ett bra sätt och hade även fler chanser att utöka sin ledning. Allting såg egentligen frid och fröjd ut tills Tottenham får en hörna och Lamela lyckas skjuta in en reducering och direkt blir det nerv i matchen. Som tur för Liverpool kom reduceringen väldigt sent och två minuter efter målet blåste Oliver av matchen. Femte raka vinsten för Liverpool vars segertåg rullar vidare och placerar sig på förstaplats i tabellen. Härligt!