Nästa match (Champions League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

lördag 01 jun 21:00

Nytt klubbrekord

Bild till nyheten

Liverpool har vunnit de första sju matcherna för säsongen, detta är första gången det sker i klubbens historia.

– En gång var jag med om att förlora sju matcher i rad, och det kändes annorlunda, om jag ska vara ärlig, säger Jürgen Klopp efter att rekordet var ett faktum.

– Då vann vi den åttonde matchen med 5-0, det var väldigt roligt.

– Ja, jag är överraskad över att vi har vunnit alla sju matcher, det är inget du förväntar dig. Men alla våra prestationer så här långt har varit tillräckligt bra för att vinna matcherna. Det har varit olika utmaningar, mot motståndare som har haft olika typer av spelstilar.

– Grabbarna har verkligen gjort jobbet, och varit på hugget i dessa matcher. Det är bra. Men nu kommer nästa match på onsdag, sedan en ny på lördag, och sedan igen på onsdagen. Veckorna blir väldigt korta, och denna period avslutas med en fin match mot Manchester City!

– Det blir tufft, men det är det för alla, så det är helt lugnt. Det är bättre att vinna dessa matcher än att spela oavgjort eller förlora, och jag är helt säker på att vi är mogna nog att ta denna framgång på rätt sätt.

Lördagens seger mot Southampton var inte enbart säsongens sjunde raka seger, det var även Jürgen Klopps 600:de match som manager. Dubbel lycka för tysken alltså, klubbrekord och en fantastisk personlig milstolpe. Av de 600 matcher som Klopp har stått vid sidlinjen har hans lag vunnit 296, spelat 158 oavgjort och förlorat 146. 
Bannerbild