Bäst statistik mot Guardiola

Bild till nyheten Bäst statistik mot Guardiola
Jürgen Klopp är den manager med solklart bäst statistik mot Manchester Citys manager.

Liverpool mötte fjolårssäsongens succélag Manchester City tre gånger under sista halvan av förra säsongen. Jürgen Klopps mannar vann 4-3 i ligan, 3-0 hemma mot Champions League, och 2-1 på Etihad Stadium. 

Redan innan de tre matcherna var det ingen som hade fler segrar mot den spanske managern än vad Jürgen Klopp hade.

Klopp har vunnit åtta matcher - Pep Guardiola har vunnit fem, och bara en har blivit oavgjord.

José Mourinho är den manager som har näst flest segrar mot Guardiola. Han har fem, på 21 matcher. Wenger har tre på 14 försök. Annars är det ingen som vunnit fler än två.

Första gången som Klopp mötte Guardiola var i Bundesliga, då Klopp coachade Borussia Dortmund medan spanjoren var tränare för Bayern München. Klopp pratar ofta gott om Guardiolas lag.

– Guardiola har alltid ett fantastiskt lag. Han har alltid bra spelare som vinner fina priser. I Barcelona hade han spelare som Xavi, Iniesta, Busquets, Lionel Messi, bara för att nämna några av de kreativa spelarna han har haft, säger Klopp om Citys manager till UEFA.com.

– I Bayern München hade han också fantastiska spelare som tog många bra beslut. Nu, i City, har han Gundogan, Silva, Aguero, Sade på vänsterkanten, Sterling på kanten, Gabriel Jesus. De är extraordinära spelare.

– Hans lag har alltid varit världsklass, medan mina lag alltid haft förbättringspotential. Det är den enda stora skillnaden. När du har mest bollinnehav behöver du inte oroa dig så mycket över vad motståndaren ska göra när de har bollen. Det är grunden i det hela. Bortsett från detta så är skillnaden inte så stor. Men det kommer alltid att vara skillnad mellan två lag.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer