Rapport: Back on track

Bild till nyheten Rapport: Back on track
Liverpool är tillbaka i vinnarspåret igen efter 1-0 segern borta mot Huddersfield.

PREMATCH

Obesegrade efter 8 omgångar åker The Reds  till Huddersfield för att möta nästjumbo som ännu inte vunnit i årets serie.

Efter att Chelsea spelat oavgjort mot United och City krossat Burnley är det ett Liverpool som har chansen att hänga på toppen vid en trepoängare.

FÖRSTA HALVLEK

Med stundade Champions League och en del skador i truppen var det ett reservbetonat Liverpool vi fick se från start där Sturridge, Shaqiri, Henderson och Lallana tog en startplats. Med Mane och Keita på skadelistan och med Firmino och Wijnaldum på bänken visste man inte riktigt vad man kunde förvänta sig av laget idag.

Men det blev en 4-3-3 uppställning där Sturridge, Lallana och Salah startade i anfallslinjen och Shaqiri i en nummer 10 roll precis bakom. Inledningen av matchen innehöll mest slarv och bolltapp och en överarbetande, matchotränad Adam Lallana som försökte sig på lite finesser.

20 minuter in i matchen hade ingenting hänt men det var som väntat ett Liverpool med stort bollinnehav och ett hårt arbetande Huddersfield på den andra sidan.

Liverpool jobbade sig dock mer och mer in i matchen och i den 24:e minuten hittade Shaqiri en djupledspassning till Salah som tillsynes enkelt kunde rulla in 0-1 bakom Lössl i hemmamålet. Skyttekungens fjärde mål för säsongen.

Efter målet kändes det som Hudds kom in mer i matchen och skapade  en hel del halvfarliga anfall och kontringar varav ett resulterade i en kanon i stolpen.

Men 0-1 stod sig till halvtid.

ANDRA HALVLEK

Klopp gör ett byte i halvlek. Kapten Henderson gick ut med känning i baksida lår och in kom Gini Wijnaldum. Men matchen fortsatte som den första halvleken med slarvigt och hackigt spel från Liverpool och ett hårt arbetande Huddersfield.

Första riktiga läget i andra halvlek kom i den 64:e minuten där Sturridge hittade Salah fint i djupled men Mo sköt utanför stolpen.

Hudds fick en halvchans i den 82:e minuten efter slarv av Van Dijk men hemmalagets anfallare lyckades endast få iväg en strumprullare till avslut.

Mer hände inte i matchen och den slutar med en 1-0 seger till Liverpool och därmed fortsatt delad etta i ligan på 23 poäng tilsammans med City som har bättre målskillnad.

För övrigt är det inte mycket att ta med sig från denna match förutom den hållna nollan, de tre poängen och att Salah såg piggare ut än på länge. Men seger blir det och nu laddar vi om batterierna inför matchen mot Röda Stjärnan på onsdag.