Ny förlust för U23

Bild till nyheten Ny förlust för U23
Utlånade Ben Woodburn gästspelade för U23-laget mot Derby – men det hjälpte inte.

Reserverna ledde rättvist med 1-0 i paus, trots en chansfattig halvlek.

Målet gjordes av kaptenen Matty Virtue (bilden), efter ett anfall på vänsterkanten där Adam Lewis, Rafael Camacho och Ben Woodburn kombinerade.

Attacken avslutades med att Lewis slog ett inlägg från kortlinjen och Virtue höll sig påpassligt framme.

Ben Woodburn, som är utlånad till Sheffield United, fick tillstånd att spela eftersom han inte har varit involverad i Championship-spel under helgen.

Mittfältaren Isaac Christie-Davies borde ha drygat ut ledningen i början av andra, men bollen avvärjdes på mållinjen av en Derbyförsvarare.

Gästerna mönstrade ett starkt lag och blev dessutom allt bättre ju matchen led. I den 53:e minuten knoppade backen MacDonald in kvitteringen efter en hörna från höger och 28-årige Jacob Butterfield prickade in 2-1 strax därpå.

Vänsterbacken Adam Lewis – som för övrigt var bäst i hemmalaget – hade otur när han skickade en frispark i stolpen från 20 meter i den 73:e minuten, men tre minuter senare kom ändå kvitteringen genom Isaac Christie-Davies, fint framspelad av Liam Millar.

Men Derby gav sig inte upp och Sibley blev matchvinnare i den 85:e minuten efter slarv i hemmaförsvaret.

U23-laget brände återigen alltför många chanser och var vårdslösa i försvarsspelet. Ett genomgående bekymmer under hela säsongsupptakten.

Framför allt saknas en vass målskytt och managern Neil Chritchley längtar säkert efter en fullt frisk Rhian Brewster på topp. Denne förväntas göra comeback i december efter att ha varit ute sedan i januari.

Liverpool U23: Kelleher, N. Williams, Johnston, Juanma, Lewis, Chirivella, Christie-Davis, Virtue, Camacho, Millar, Woodburn (McAuley 64)

Övriga avbytare: McKenzie-Lyle, Gallacher, Tagseth.