– Känns lite som hemma

Bild till nyheten – Känns lite som hemma
Alisson tackar Firmino, Fabinho och spanjoren Moreno – som alltid hänger med brassarna – för att han redan känner sig hemmastadd i Liverpool.

När Alisson köptes in från AS Roma i somras för £65M så var han världens dyraste keeper i ett par veckor. Rekordet övertogs av Kepa Arrizabalaga som lämnade Athletic Bilbao för Chelsea.

Den 193 centimeter långe burväktaren från Novo Hamburgo har gjort succé med sex nollor på 10 Premier League-matcher. Bara Manchester Citys Ederson är bättre med sju nollor i kampen om Golden Glove.

Även om han var bekant med Europa efter två år i italienska Roma, så har han redan lyckats acklimatisera sig till ett nytt liv i Liverpool; ny kultur, nytt språk, betydligt färre soltimmar och mycket lägre dagstemperaturer. 

Framför allt tackar han sina landsmän Firmino och Fabinho för att han har kommit till rätta, liksom spanjoren Moreno.

– De har hjälpt mig mycket. Det är inte lätt att komma från ett ställe, en stad och en kultur, till ett helt annat land, säger Alisson till Liverpool.com.

– Vädret är annorlunda och allting förändras. Du måste anpassa dig till allt och ett nytt språk. Så att ha andra brasilianare här hjälper mig och min familj att trivas. Min fru umgås också mycket deras fruar.

– Det är väldigt viktigt att veta att min familj trivs bra och att de har fått ett bredare kontaktnät, även om klubben ser till att vi har allt vi behöver. 

– Jag har en bra relation till alla mina lagkamrater, men det är alltid skönt att ha en bit av hemma, vårt eget land, med sig.

Det här är visserlingen inget nytt fenomen. Lucas Leiva såg alltid till att hjälpa sydamerikaner som Luis Suarez, Maxi Rodriguez, Philippe Coutinho, Diego Cavalieri och Sebastian Coates att acklimatisera sig till livet på Merseyside.

Att off field-trivseln är avgörande när en spelare flyttar till en klubb i ett nytt land – särskilt när de har sina unga familjer med sig – är heller ingen överraskning.

Kamratskapen är a och o i Klopps trupp och här bör Alberto Morenos roll i omklädningsrummet lyftas fram. Spanjoren bildade tidigare en kärngrupp med Lucas, Coutinho och Firmino under flera år.

Nu är han som ler och långhalm med Firmino, Fabinho och Alisson.Bildresultat för Alisson Becker Liverpool


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer