Seger i rafflande mini-derby

Bild till nyheten Seger i rafflande mini-derby
Anfallsduon Bobby Duncan och Paul Glatzel (bilden) hamnade i målprotokollet då U18 besegrade ärkerivalerna i ett underhållande mini-derby.

Innan avspark på akademin i Kirkby låg serieledande Everton fyra poäng före i tabellen med en match mer spelad.

Men efter 4-3-segern på torsdagskvällen skiljer nu bara en poäng och Liverpool U18 har tagit åtta ligasegrar av nio möjliga.

Steven Gerrards kusin Bobby Duncan öppnade målskyttet i inledningen med en snygg nick. Everton utjämnade senare i första halvlek.

Kaptenen Paul Glatzel såg till att utöka ledningen strax efter paus och en härlig frispark från Leighton Clarkson drygade ut till 3-1.

Men att slarva i försvarsspelet straffar sig lätt mot serieledaren från andra sidan Stanley Park. Everton hämtade upp raskt upp till 3-3 – det sista efter en miss av den 16-årige ytterbacken Ki-Jana Joever, som annars svarade för en stark insats.

Stor matchhjälte blev inhopparen Jack Bearne som i den 90:e minuten nickade in Clarksons frispark.

Liverpool U18: Jaros, Hoever, Larouci, R. Williams, Clayton, Clarkson, Dixon-Bonner (Tagseth 70), Cain (Bearne 85), Glatzel (Ritaccion 90), Duncan, Longstaff

Källa: liverpool.no, liverpoolfc.com