Hendo och Keita borta mot Arsenal

Bild till nyheten Hendo och Keita borta mot Arsenal
Här kan du kolla ett videoklipp eller läsa en sammanfattning om vad bossen hade att säga inför mötet på Emirates.

Om skadeläget

– Henderson återvänder i träning i början av nästa vecka, medan Keita kan komma igång i slutet av denna. Det gör inte så stor skillnad inför denna match. Salahs handskada har ingen påverkan alls.

Om Gunners

– Det är alltid tuffa matcher. Emery har fått en stor utmaning att komma in efter Wenger som varit där i 50 år eller något sånt. Jag känner inte till andra managers i Arsenal. Men de har startat starkt och förhoppningsvis är de inte inne i en så bra period just nu. 

– De är bra organiserade, har vassa kontringar och är skickliga på små ytor. Så det blir en tuff match. Självklart är de topp 4-kandidater. De fick en tuff start mot Man City och sedan Chelsea, som var lite tricks från de som satte ihop spelschemat. Men de tuffa att möta för alla.

Om skillnad på Wenger och Emery

– Jag vill inte jämföra dem, det är inte mitt jobb. Mitt jobb är att lista ut vad jag ska göra i år. Wenger är en av världens bästa managers, det är det ingen tvekan om. Men efter en lång tid kan det vara svårt att ändra. Men bara om man gör det till något bättre.

– Alla inom fotbollen vet hur bra Emery är, även om fansen kanske inte märkte det i starten och alla önskar "omslagspojkar" här i England. Men han har vunnit åtta titlar de senaste tre åren. När ny managers kommer in är alla spelarna utanför komfortzonen. De måste bevisa något och det har de gjort bra.

Om prestationerna hittills

– Vi skulle verkligen ha vunnit mot Chelsea! Min värdering är; "so far, so good." En fjärdedels säsong är ingenting. Vi har hållit oss till vår plan. Så länge de flesta grabbarna är i form har vi ett väldigt bra fotbollslag. Då har man en chans att vinna varje kamp och en stor vilja till att göra det.

– Vi har vuxit tillsammans. Vi växer fortfarande tillsammans. Vi vill "go for it" tillsammans. Det är bara början, men det är en bra start. Jag kan inte se att vi skulle kunna göra det så mycket bättre. Låt oss gå vidare, göra de rätta sakerna och spela den bästa fotboll som vi bara kan.

– Den mesta intensiva perioden av säsongen är fortfarande framför oss. Nu är det en intensiv period denna vecka och så ett nytt landslagsbreak – min favorit!

Om att förvalta chanserna

– Är jag säker på att vi ska göra mål i varje match? Nej. Men jag är säker på att vi kommer att skapa chanser. Arsenal ger inte bort alltför många chanser och vi måste försöka förvalta de vi får. Vi har en möjlighet att få med oss något om vi presterar på vårt allra bästa.

– Jag vill inte att vi vinner 38 matcher om året med 1-0. Jag tar det, förstås, men att göra mål så ofta som möjligt är lika viktigt. 

– Vi har skapat massor av chanser, förutom möjligen mot Napoli och City. Men så länge du skapar så borde det inte finnas några tveksamheter om att avsluta. Spelare förändras inte över en natt. Det är samma grabbar med samma chans att utvecklas och förbättras, men du måste också respektera att man kan förlora formen.

Om att möta Emery mot Sevilla 2016*

– De klarade inte att försvara sig mot oss i första halvlek och vi klarade inte att ta vara på chanserna. Vad som hände i omklädningsrummet i Basel vet jag inte, men allt ändrade sig i andra och de fick momentum. I den 63:e matchen den säsongen hade vi inte så mycket mer gas att ge. Men de vann, vi förlorade. Det är allaredan historia.

Om att inte ha Hendo och Keita tillgängliga

– Att vara utan två mittfältare bör alltid vara möjligt att hantera. En tredje skada blir mer problematisk. Vi har kunnat hantera situationen på ett bra sätt. Grabbarna har klarat ändringen till ett nytt spelsystem på ett bra sätt

Om nya formationen 4-2-3-1

– Spelarna tappar inte rytmen om vi ändrar lite, det handlar inte om så stora förändringar. Dessa ändringar är gjorda för att spelarna ska hamna i sina mest "komfortabla" positioner. Men om de står stilla blir det ganska tråkiga matcher. De måste röra sig. 

– Man försöker skapa en formation där alla vet vad de ska göra i försvaret och offensivt behöver man hitta en formation där de är på sitt bästa område på planen. Det kan göras på många sätt. Och speciellt på mittfältet, om alla är friska, så kan det vara en idé att ta in fler av dem med olika offensiva uppgifter. 

– Vi är inte så envisa när det gäller systemet, det har vi aldrig varit. Vi har redan spelat med diamant den här säsongen och ingen snackar om det. 

– Vi försöker få spelarna att hamna i sina bästa positioner, där de kan glänsa.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer